Mėlynųjų svogūnų pagardas - tobulas prie žuvies ar mėsos

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Mėlynųjų svogūnų pagardas
Autorius apie receptą: Šį labiau saldų, nei sūrų, svogūnų pagardą yra pamėgę daugelis ragavusių. Dažnai ši patrova vadinama karamelizuotų mėlynųjų svogūnų džemu, tokio rasite daugelyje Šį labiau saldų, nei sūrų, svogūnų pagardą yra pamėgę daugelis ragavusių. Dažnai ši patrova vadinama karamelizuotų mėlynųjų svogūnų džemu, tokio rasite daugelyje prekybos centrų gurmanų skyrių, mugėse, tačiau įmantriai skambantis pavadinimas nereiškia, kad įmantri ir gamyba ar produktai. Viskas išties paprasčiau, nei atrodo. Dalinuosi mano N metų tobulintu receptu ir keliomis variacijomis šventėms. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas rausvųjų svogūnų (mėlynųjų)
120 gramų rudojo cukraus (nerafinuoto, baltas tikrai netinka)
100 mililitrų aliejaus (aukštos kokybės tyro)
80 mililitrų obuolių acto ((acto rūgštis netinka, iš bėdos galima naudoti vynuogių actą)
30 gramų druskos (1 šaukšto)
1 šaukštelis persilado prieskonių (nubraukto, galima keisti mėgiamomis džiovintomis žolelėmis)
0.5 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių (ar miltelių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pasiruošiu gilią keptuvę ir imuosi svogūnų. Juos nulupu, nupjaustau uodegas ir peiliu kuo ploniau supjaustau pusžiedžiais. Beje, nupjautų ir nuluptų dalių neišmetu, dedu į specialų indą šaldiklyje, kuriame kaupiu daržovių atliekas ir vėliau verdu daržovių sultinį.
2.
Įkaitinu keptuvę, suberiu cukrų ir sudedu svogūnus, minutę – kitą nemaišau, leidžiu cukrui gerai sušilti, tuomet jau imu mentelę ir atsargiai maišau. Kaitros nemažinu, maišau ir stebiu, kai svogūnai pradeda keisti spalvą, supilu aliejų, dengiu dangtį ir iki minimaliausios sumažinu kaitrą. Palieku troškintis 10-12 minučių.
3.
Galiausiai sudedu prieskonius, supilu actą ir kruopščiai sumaišiusi, išjungiu kaitrą, dengiu dangtį ir palieku iki pilnai atvėsta.
4.
Pagardą sudedu į patogius stiklainius, dalį laikau rūsyje, o vieną, kad visad būtų po ranka – šaldytuve.
Patarimai:
O kodėl šio pagardo vertėtų pasigaminti? Pirmiausiai dėl to, kad šaldytuve pagardas puikiai laikosi iki 3 mėnesių, tad bet kada, kai tik ant duonos riekės dėsitės silkutės ar virtos mėsos gabaliuką, šaukštelis šio pagardo ant jų nuneš į skonių aukštumas. Antriausia todėl, kad visada turėsite garnyro, net kai namuose nebus anei bulvės ar rauginto agurko, pagardas puikiai papildys bet kokius patiekalus, ypač žuvį. Tik vertėtų prisiminti, kad karštiems patiekalams tinka karšti garnyrai, tad pagardą prieš tiekiant galima pašildyti nedideliame puodelyje. Trečiausia – salstelėję svogūnai tobulai suderės su bet kokiu sūriu, virtu kiaušiniu.
O labiausias variantas – šventinė (ir kasdienė, jei tik norisi) silkė. Nes ji sūri, pagardas saldžiai aitrus, o spanguolės, kurių gausiai dedu ant patiekalo, sproginėja malonia rūgštele.
Vienu metu ruošiu daug pagardo, nes yra toks vienas nemalonus darbelis – mėlynųjų svogūnų lupimas, kitaip nei geltonieji, jie sunkiai nusirengia, o ir sultys smarkiai dažo rankas, tad dirbu su pirštinėmis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital