Mėlynių ir citrinų pyragėliai „Scones“

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Mėlynių ir citrinų pyragėliai „Scones“
Mėlynių ir citrinų pyragėliai „Scones“
Mėlynių ir citrinų pyragėliai „Scones“
Autorius apie receptą: Pyragėliai yra labai lengvo, gaivaus skonio, šiek tiek traškūs išorėje ir be galo minkšti bei purūs viduje. Pyragėliai labai skanūs ir vieni, bet man taip pat skanu užsitepti Pyragėliai yra labai lengvo, gaivaus skonio, šiek tiek traškūs išorėje ir be galo minkšti bei purūs viduje. Pyragėliai labai skanūs ir vieni, bet man taip pat skanu užsitepti truputį uogienės ar džemo ir “Philadelphia“ sūrelio. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
250 gramų kvietinių miltų (+stalo pabarstymui)
1 stiklinė mėlynių (šviežių arba šaldytų)
180 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
85 gramai sviesto (šalto, pjaustyto kubeliais)
1 vienetas kiaušinių
4 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai citrinų sulčių
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
1.5 šaukštelio citrinos žievelės (nutarkuotos)
0.5 šaukštelio druskos
Viršui:
1 šaukštas grietinėlės
1 šaukštas rudojo cukraus (arba balto cukraus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Viename dubenyje sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
2.
Ant medinės lentelės beriame pusę miltų mišinio ir uždedame kubeliais supjaustytą sviestą. Naudodami didelį peilį, sukapojame sviestą kartu su miltais. Po to užberiame likusius miltus ir vėl kapojame, kol telieka trupiniai. Trupinius sudedame į dubenį, lengvai sumaišome mentele su mėlynėmis ir citrinos žievele. Po to įmaišome grietinėlę.
3.
Dubenėlyje išplakame kiaušinį, įmaišome citrinos sultis ir vanilės ekstraktą. Plakinį lengvai sumaišome su miltais (nereikia permaišyti!).
4.
Ant stalo paberiame šiek tiek miltų, ant jų dedame visą tešlą. Suformuojame didelį apskritimą (~1,5-2 cm storio). Tešla bus lipni, tad jei reikia, galite šiek tiek pasimiltuoti rankas formuojant apskritimą. Apskritimą supjaustome į 6 trikampius (jei norite mažesnių pyragėlių, supjaustykite į daugiau trikampėlių).
5.
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių. Kiekvieną trikampį perkeliame ant kepimo popieriaus (perkėlus dar paformuojame, kad būtų trikampėlio forma). Tarp pyragėlių paliekame tarpus, nes kepdami išsiplės. Kiekvieną pyragėlį patepame grietinėle ir apibarstome cukrumi.
6.
Pyragėlius kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 19 min., kol pyragėliai gražiai parunda.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital