Melasos ir imbiero sausainiai

AUTORIUS:
Agnė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 50
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Melasos ir imbiero sausainiai
Melasos ir imbiero sausainiai
Melasos ir imbiero sausainiai
Autorius apie receptą: Šie sausainiai nebuvo planuoti. Melasą nusipirkau kitam receptui, kuris, kaip pamaniau, dėl melasos man labai nepatiko. Tad ieškojau, kur tą melasą galėčiau sunaudoti, kad ji Šie sausainiai nebuvo planuoti. Melasą nusipirkau kitam receptui, kuris, kaip pamaniau, dėl melasos man labai nepatiko. Tad ieškojau, kur tą melasą galėčiau sunaudoti, kad ji tiek stipriai nesijaustų, nes aštrų skonį tikrai turi. Dabar tai vieni iš mano mėgstamiausių sausainių. Net mano mama, kuriai nelabai patinka "žiemos skoniai", juos labai išgyrė! Šio recepto dėka, labai pamilau namie keptus sausainius ir dovanojau juos draugams Kalėdoms - visi labai džiaugėsi, o keletas prašė ir recepto! Traški išorė ir labai minkštas vidus - vieno tikrai neužteks! Receptą radau Gimmesomeoven.com svetainėje ir kiek jį pakoregavau pagal savo skonį. (...daugiau) Agnė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 50
540 gramų kvietinių miltų
320 gramų sviesto (kambario temperatūros)
220 gramų rudojo cukraus
150 gramų cukraus
170 gramų melasos
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštas malto imbiero
4 šaukšteliai sodos
2 šaukšteliai malto cinamono
1 šaukštelis maltų gvazdikėlių
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sumaišyti visus sausus ingredientus: miltus, sodą, maltą imbierą, cinamoną, maltus gvazdikėlius, druską.
2.
Kambario temperatūros sviestą išplakti su baltuoju ir ruduoju cukrumi, supilti melasą ir plakant, po vieną įmušti kiaušinius.
3.
Po truputį suberti sausą mišinį ir gerai išmaišyti.
4.
Tešlą padėti į šaldytuvą bent jau 2 val. Turi gerai sutvirtėti.
5.
Gybti rankomis tešlos ir delnais suformuoti rutuliukus - kiekvienas turi sverti apie 20-30 g.
6.
Skardą iškloti kepimo popieriumi ir ant jos sudėlioti tešlos rutuliukus, palikti apie 5 cm tarpus.
7.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 8-10 min, kol sausainių viršus ims skilinėti. Ištraukti iš orkaitės ir palikti skardoje 4-5 min, o tada perkelti ant grotelių šiek tiek atvėsti.
8.
Patiekti šiltus arba laikyti sandariame inde iki 4 dienų.
Patarimai:
Tešlos rutuliukus galima užšaldyti. Norint kepti, nereikia jų atitirpinti, tereikia dėti ant skardos ir kepti 1-2 min ilgiau.
AUTORIUS: Agnė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital