1.
Pirmiausia pasiruošti lietinius (galima ir iš vakaro). Į dubenį berti miltus, druską. Miltų viduryje padarykite duobutę, įmušti kiaušinius, supilti aliejų ir maišant supilti pieną bei vandenį. Viską labai gerai šluotele išplakti iki vientisos masės, kad nebūtų gumuliukų. Palikti tešlą 20-30 minučių pastovėti kambario temperatūroje, kad miltai išbrinktų, nes iš išbrinkusių miltų tešlos lietiniai pavyksta daug plonesni, tvirtesni, mažiau plyšta.
2.
Pastovėjusi tešla šiek tiek sutirštės. Kadangi skirtingų rūšių miltai brinksta nevienodai, pastovėjusią tešlą prieš kepant gali reikėti atskiesti trupučiu pieno arba vandens, jog ji tolygiai pasiskirstytų keptuvėje.
3.
Švarią, sausą keptuvę labai gerai įkaitinti, įpilti truputį aliejaus (negausiai).
4.
Į keptuvę pilti samtuką tešlos, keptuvę pakelti ir pasukioti, kad tešla tolygiai pasiskirstytų po visą keptuvės plotą. Tada keptuvę grąžinti ant ugnies, lietinį kepti 1-2 minutes arba iki kol jo krašteliai lengvai atlips nuo kraštų. Tuomet apversti blyną ir kepti dar apie 1 minutę. Taip iškepti visus lietinius.
5.
Įjungti orkaitę kaisti iki 175 C (režimas - viršus + apačia, be ventiliatoriaus).
6.
Pasiruošti įdarą. Sūrį sutarkuoti burokine tarka, suberti į dubenį, sudėti plėšytą arba smulkiai sukapotą vištienos krūtinėlę, grietinę, smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, smulkiai pjaustytą jalapeną, įspausti česnakus, berti prieskonius ir gerai išmaišyti.
7.
Imti vieną lietinį blyną ir jo centre išildai dėti po 3-4 šaukštelius įdaro, susukti į ritinėlį. Taip paruošti visus lietinius.
8.
Lietinius susukimu žemyn sudėti į kepimo indą. Užberti pagal skonį tarkuoto sūrio ir kepti apie 20-30 minučių ikil blynai gražiai apskrus, o sūris išsilydys.
9.
Patiekiant galima papuošti šviežiomis daržovėmis, pvz. aš papuošiau smulkintais agurkais, pomidorais ir avookadais.