Užkepti meksikietiško stiliaus lietiniai blynai su vištienos ir sūrio įdaru

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Užkepti meksikietiško stiliaus lietiniai blynai su vištienos ir sūrio įdaru
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Užkepti meksikietiško stiliaus lietiniai blynai su vištienos ir sūrio įdaru
Užkepti meksikietiško stiliaus lietiniai blynai su vištienos ir sūrio įdaru
Užkepti meksikietiško stiliaus lietiniai blynai su vištienos ir sūrio įdaru
Autorius apie receptą: Šie užkepti lietiniai, ruošti su Meksikos skonius primenančiu lengvai pikantišku įdaru, yra be galo gardūs, kažkuo primenantys enčiladas. Žinoma, prieskonių kiekį Šie užkepti lietiniai, ruošti su Meksikos skonius primenančiu lengvai pikantišku įdaru, yra be galo gardūs, kažkuo primenantys enčiladas. Žinoma, prieskonių kiekį drąsiai koreguokite pagal save. Pats įdaras pavyksta minkštutis, tiesiog sutirpstantis burnoje. Tiek lietinius, tiek įdarą galite pasiruošti ir iš vakaro - kitą dieną teliks susukti, pašauti orkaitėn ir mėgautis. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
Tešlai:
150 mililitrų pieno
100 mililitrų vandens
120 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių
1 šaukštas aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
300 gramų vištienos krūtinėlės (naudojau virtą, bet tinka ir kepta ar rūkyta)
200 gramų grietinės
200 gramų fermentinio sūrio
1 vienetas jalapenų (arba pagal skonį, galima nedėti)
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (nebūtina)
pagal skonį svogūnų laiškų (arba pakepinto svogūno)
Viršui:
pagal skonį fermentinio sūrio (arba čederio ar kitokio mėgiamo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmiausia pasiruošti lietinius (galima ir iš vakaro). Į dubenį berti miltus, druską. Miltų viduryje padarykite duobutę, įmušti kiaušinius, supilti aliejų ir maišant supilti pieną bei vandenį. Viską labai gerai šluotele išplakti iki vientisos masės, kad nebūtų gumuliukų. Palikti tešlą 20-30 minučių pastovėti kambario temperatūroje, kad miltai išbrinktų, nes iš išbrinkusių miltų tešlos lietiniai pavyksta daug plonesni, tvirtesni, mažiau plyšta.
2.
Pastovėjusi tešla šiek tiek sutirštės. Kadangi skirtingų rūšių miltai brinksta nevienodai, pastovėjusią tešlą prieš kepant gali reikėti atskiesti trupučiu pieno arba vandens, jog ji tolygiai pasiskirstytų keptuvėje.
3.
Švarią, sausą keptuvę labai gerai įkaitinti, įpilti truputį aliejaus (negausiai).
4.
Į keptuvę pilti samtuką tešlos, keptuvę pakelti ir pasukioti, kad tešla tolygiai pasiskirstytų po visą keptuvės plotą. Tada keptuvę grąžinti ant ugnies, lietinį kepti 1-2 minutes arba iki kol jo krašteliai lengvai atlips nuo kraštų. Tuomet apversti blyną ir kepti dar apie 1 minutę. Taip iškepti visus lietinius.
5.
Įjungti orkaitę kaisti iki 175 C (režimas - viršus + apačia, be ventiliatoriaus).
6.
Pasiruošti įdarą. Sūrį sutarkuoti burokine tarka, suberti į dubenį, sudėti plėšytą arba smulkiai sukapotą vištienos krūtinėlę, grietinę, smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, smulkiai pjaustytą jalapeną, įspausti česnakus, berti prieskonius ir gerai išmaišyti.
7.
Imti vieną lietinį blyną ir jo centre išildai dėti po 3-4 šaukštelius įdaro, susukti į ritinėlį. Taip paruošti visus lietinius.
8.
Lietinius susukimu žemyn sudėti į kepimo indą. Užberti pagal skonį tarkuoto sūrio ir kepti apie 20-30 minučių ikil blynai gražiai apskrus, o sūris išsilydys.
9.
Patiekiant galima papuošti šviežiomis daržovėmis, pvz. aš papuošiau smulkintais agurkais, pomidorais ir avookadais.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital