Meksikietiškas pomidorų padažas takams ir tortilijų traškučiams

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Meksikietiškas pomidorų padažas takams ir tortilijų traškučiams
Meksikietiškas pomidorų padažas takams ir tortilijų traškučiams
Meksikietiškas pomidorų padažas takams ir tortilijų traškučiams
Autorius apie receptą: Tie, kas mėgstate lankytis meksikietiškuose restoranuose tikrai esate ragavę pomidorų padažo patiekiamo prie tortilijų traškučių. Aš tą padažą laaabai mėgstu, taip Tie, kas mėgstate lankytis meksikietiškuose restoranuose tikrai esate ragavę pomidorų padažo patiekiamo prie tortilijų traškučių. Aš tą padažą laaabai mėgstu, taip mėgstu, kad jį gaminu ir namuose. Kai atradau šį receptą, jis tapo mano nr.1 pomidorų padažu prie įvairių užkandžių, ir, žinoma, tortilijų traškučių. Meksikietiško pomidorų padažo skonis labai lengvas, gaivus, šiek tiek aštrokas. Jei norite labai aštraus padažo, tada naudokite 2 ar 3 serano pipirus, bet, jeigu su aštriais padažais nedraugaujate, tuomet tiesiog nenaudokite serano pipiro (arba įdėkite tik labai mažą dalį dėl skonio). Padažas gali stovėti šaldytuve iki 3-4 dienų. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
4 vienetai pomidorų (vidutinio dydžio)
225 gramai konservuotų pomidorų (trintų, be odelių ir sėklyčių)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
1 vienetas jalapenų (ar serano pipirų)
0.5 vieneto citrinų
1 sauja kalendros (šviežios, smulkintos)
2 šaukštai acto 5% (ar obuolių acto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Svogūną nulupame. Pusę svogūno supjaustome labai smulkiai, užpilame actu, išmaišome ir paliekame marinuotis kambario temperatūroje, kol ruošite padažą.
2.
Į puodą su vandeniu įdedame 1 pomidorą, serano (arba jelapeno) pipirą, likusią pusę svogūno. Verdame daržoves, kol šios suminkštėja. Po to sudedame į kokteilinę kartu su trintais pomidorais. Viską sutriname iki vientisos masės.
3.
Likusius 3 pomidorus sudedame į dubenį, užpilame verdančiu vandeniu, palaikome 5-7 min, po to nulupame, išimame sėklytes (jei norite galite palikti) ir susmulkiname. Sumaišome su sutrintomis daržovėmis.
4.
Padažą sumaišome su susmulkinta kalendra, marinuotu svogūnu, įspaudžiame 0,5 citrinos sultis, pagardiname druska pagal skonį. Patiekiame prie takų, tortilijų traškučių ir kitų patiekalų ar užkandžių.
5.
Jei nemėgstate aštrių padažų, tuomet nenaudokite serano (ar jelapeno) pipiro.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital