Meksikietiška tortilijų lėkštė su plėšyta kiauliena

AUTORIUS:
Ant grotelių
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Meksikietiška tortilijų lėkštė su plėšyta kiauliena
Meksikietiška tortilijų lėkštė su plėšyta kiauliena
Meksikietiška tortilijų lėkštė su plėšyta kiauliena
Meksikietiška tortilijų lėkštė su plėšyta kiauliena
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
700 gramų kiaulienos (naudojau „Biovela“ lėtai virtą, plėšomą)
2 pakeliai lavašo (naudojau „Gardėsio“ STREET FOOD)
330 gramų konservuotų baltų pupelių pomidorų padaže (naudojau „Globus“ )
100 gramų garstyčių ir medaus padažo (naudojau „Hellmans“)
100 gramų pomidorų padažo (naudojau „Hellmans“)
2 šaukštai majonezo (naudojau „Hellmans“)
200 gramų grietinės
100 gramų konservuotų kukurūzų
2 vienetai svogūnų (raudonieji)
100 gramų chalapos paprikos (konservuotos)
5 vienetai aitriosios paprikos
3 vienetai pomidorų (dideli)
2 vienetai avokadų (dideli)
2 vienetai žaliųjų citrinų
1 šakelė kalendros
200 gramų fermentinio sūrio (tarkuotas)
1 vienetas saldžiosios paprikos
pagal poreikį druskos
pagal poreikį pipirų
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Lėtai virtą plėšomą kiaulieną kepkite grilyje arba orkaitėje (180 laipsnių temperatūroje), 20 minučių. Ištraukę mėsą, leiskite jai pailsėti. Naudodami dvi šakutes ją suplėšykite.
2.
Lavašus supjaustykite trikampio formos traškučiais, gražiai išdėliokite skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir kepkite orkaitėje, 200 laipsnių temperatūroje, apie 5-8 minutes, kol apskrus.
3.
Konservuotus kukurūzus sumaišykite su puse smulkintos paprikos, keliais a. š. smulkinto svogūno, majonezu. Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
4.
Kubeliais supjaustytą avokadą sumaišykite su 1 a. š. smulkinto svogūno, šviežia kalendra ir viską apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis bei druska su pipirais.
5.
Kubeliais supjaustytus pomidorus sumaišykite su 2 a. š. smulkintų svogūnų bei kalendra. Viską apšlakstykite aliejumi ir druska.
6.
Iškeptus lavašo traškučius dėkite į didelį ir platų dubenį ratu, taip, kad vidurys liktų tuščias. Į vidurį dėkite plėšytą kiaulieną. Viską apibarstykite smulkintais raudonaisiais svogūnais bei šviežia kalendra. Papuoškite keliais žaliosios citrinos gabalėliais.
7.
Aplinkui dėliokite skirtingus pagardus: kukurūzų, avokadų ir pomidorų. Padažus, pupeles ir tarkuotą sūrį supilkite į nedidelius indelius. Šalia sudėkite pjaustytas konservuotas chalapos paprikas, kepintus aitriuosius pipirus.
RECEPTO DRAUGAS: Ant grotelių
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital