Meilės tortas

AUTORIUS:
Simona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Meilės tortas
Autorius apie receptą: Lengvas, gaivus tortas su braškių sluoksniu, mangų želė ir vaniliniais putėsiais. Lengvas, gaivus tortas su braškių sluoksniu, mangų želė ir vaniliniais putėsiais. Simona
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
pagal poreikį glazūra (arba purškiamo veliūro, papuošimui)
Želė sluoksniui:
50 gramų mango tyrės
45 gramai braškių tyrės
20 gramų cukraus uogienėms
15 gramų cukraus
9 gramai želatinos
3 gramai citrinos rūgšties
Musui:
130 gramų pieno
100 gramų grietinėlės
33 gramai cukraus
27 gramai kiaušinių trynių
15 gramų krakmolo
15 gramų kiaušinių (plaktų)
15 gramų sviesto
5 gramai želatinos
pagal skonį vanilino
Biskvitui:
55 gramai kiaušinių baltymų
65 gramai cukraus
40 gramų migdolų miltų
30 gramų kvietinių miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Braškių sluoksniui 3 g želatinos užpilti 10 g vandens ir palikti brinkti.
2.
Braškių tyrę ir uogienių cukrų kaitinti iki užvirimo, nuolat maišant. Užvirus, minutę pavirti ir nukelti nuo ugnies. Sudėti citrinos rūgštį ir želatiną. Išmaišyti. Supilti į apie 16 cm skersmens silikoninę formą ir padėti į šaldytuvą stingti. Aš šaldžiau toje pačioje formoje, kurioje vėliau surinkau tortą.
3.
Mango sluoksniui 6 g želatinos užpilti 20 g vandens ir palikti brinkti.
4.
Mangų tyrę sumaišome su 15 g cukraus ir kaitiname iki 90 C laipsnių (beveik iki virimo). Nuimame nuo ugnies ir įmaišome želatiną. Atvėsiname ir užpilame ant sustingusio braškių sluoksnio. Vėl dedame į šaldytuvą stingti.
5.
Biskvitui baltymus plakti, kol lengvai suputos, berti po truputį 65 g cukraus. Plakti iki standžių putų. Tada atsargiai įmaišyti migdolų miltus ir kvietinius miltus. Sudėti į 16 cm skersmens silikoninę arba riebalais pateptą kepimo formą.
6.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 15 min.
7.
Musui želatiną užpilti 20 g šalto vandens ir palikti brinkti.
8.
Sumaišyti labai gerai trynius, 15 g išplakto kiaušinio, cukrų ir krakmolą.
9.
Pieną pakaitinti kartu su vanilinu iki 90 C laipsnių. Nuolat maišant, supilti karštą pieną į kiaušinių-cukraus-krakmolo masę.
10.
Grąžinti visą masę į prikaistuvį ir kaitinti, maišant, kol masė sutirštės. Nukelti nuo ugnies ir įmaišyti želatiną. Įmaišyti sviestą ir gerai išmaišyti. Atvėsinti iki 30-35 C laipsnių.
11.
Grietinėlę išplakti iki pusiau standžių putų ir įmaišyti į atvėsusią masę.
12.
Į silikoninę 18 cm skersmens formą, iki pusės formos aukščio supilti musą. Įdėti sustingusi želė sluoksnį. Supilti likusį musą ir uždengti biskvitu. Palikti parą šaldytuve.
13.
Po paros išimame iš formos ir puošiame glazūra arba purškiame veliūru.
Patarimai:
Naudojau "Amore Origami" formą.
AUTORIUS: Simona
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital