Meduolinis tortas su karameliniu maskarponės kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Meduolinis tortas su karameliniu maskarponės kremu
Meduolinis tortas su karameliniu maskarponės kremu
Meduolinis tortas su karameliniu maskarponės kremu
Meduolinis tortas su karameliniu maskarponės kremu
Meduolinis tortas su karameliniu maskarponės kremu
Autorius apie receptą: Neretai torto skoniui apibūdinti naudoju žodį „turtingas“. Taip kalbu apie tortus, kurie nėra lengvi ir gaivūs, priešingai. Tai – sunkūs, sodrūs, riebūs, intensyvaus Neretai torto skoniui apibūdinti naudoju žodį „turtingas“. Taip kalbu apie tortus, kurie nėra lengvi ir gaivūs, priešingai. Tai – sunkūs, sodrūs, riebūs, intensyvaus skonio tortai; tokie, kaip šis meduolinis karamelinis tortas. Kvapnūs cinamonas ir imbieras tobulai atsiskleidžia saldžiuose kepiniuose. Ne veltui jie kvepia lyg balta žiema ir lyg artėjančios Kalėdos – jų aromatas pilnas saldumo ir vaikiškos nostalgijos. Įmaišykite po dosnų žiupsnį šildančių prieskonių į torto biskvitą, ir visi namai prisipildys malonaus aromato. O kur dar visa stiklinė medaus – biskvitas iškeps drėgnas, tvirtas, sunkus. Lyg minkštas meduolis; ar prisimenat tokius iš vaikystės? (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
Biskvitui:
420 gramų kvietinių miltų
340 gramų medaus
315 mililitrų pieno
230 gramų sviesto
200 gramų rudojo cukraus
2 vienetai kiaušinių (didelių)
2 šaukšteliai malto imbiero
2 šaukšteliai malto cinamono
1.5 šaukštelio druskos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis sodos
Sirupui:
125 mililitrai kavos (paruoštos)
50 gramų cukraus
Kremui:
750 gramų maskarponės sūrio
600 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia įškepkite biskvitus: orkaitę įkaitinkite iki 180ºC temperatūros. Pasiruoškite kepimo indą (22 cm skersmens) ir išklokite jį kepimo popieriumi.
2.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, maltą imbierą, cinamoną, druską, kepimo miltelius ir sodą. Atidėkite į šalį.
3.
Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite minkštą sviestą iki purios masės. Suberkite rudąjį cukrų ir dar kartą išplakite. Supilkite medų, įmuškite kiaušinius. Dar kartą išplakite iki vientisos masės. Į plakinį pakaitomis, vis lengvai išmaišydami šaukštu, per kelias dalis suberkite miltų mišinį ir supilkite pieną. Paskutinę suberkite paskutinę miltų mišinio dalį. Išmaišykite šaukštu. Nepermaišykite. Supilkite paruoštą tešlą į kepimo formą. Paviršių išlyginkite.
4.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių, kol biskvito paviršius gražiai apskrus ir jis sutvirtės. Ar biskvitas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku. Įkištas ir ištrauktas iš biskvito centro, jis turi būti švarus. Iškepusį biskvitą apie dešimt minučių atvėsinkite kepimo inde. Tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
5.
Kol biskvitas vėsta, paruoškite sirupą sulaistymui: nedideliame puodelyje sumaišykite paruoštą kavą ir cukrų, kol cukrus ištirps.
6.
Paruoškite kremą: kambario temperatūros karamelizuotą saldintą sutirštintą pieną ir maskarponės sūrį elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos purios masės. Atidėkite į šalį.
7.
Susluoksniuokite tortą" atvėsusį biskvitą dideliu ir aštriu peiliu perpjaukite į keturias lygias dalis taip, kad turėtumėte keturis vienodo storio biskvito lakštus. Jei biskvitas iškilo ir susidarė kalnelis, nupjaukite jį ir atidėkite papuošimui.
8.
Pirmąjį biskvitą padėkite ant plokščios lėkštės ar padėklo. Apšlakstykite biskvitą paruoštu kavos sirupu ir tolygiai paskleiskite penktadalį paruošto kremo. Ant viršaus uždėkite antrą biskvitą, lengvai paspauskite delnais. Visus likusius biskvitus susluoksniuokite tokia pačia tvarka. Paskutiniu penktadaliu torto kremo aptepkite torto kraštus. Šiek tiek kremo atidėkite į šalį papuošimui.
9.
Papuoškite tortą: papuošimui pasiliktą biskvito dalį sutrupinkite iki trupinių. Padenkite jais torto kraštus ir viršų. Papuošimui pasiliktą kremą sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Ant torto viršaus išspauskite norimus kremo bokštelius.
10.
Prieš patiekdami, paruoštą tortą palaikykite šaldytuve per naktį.
Patarimai:
Kremas, paruoštas vos iš dviejų ingredientų, tikrai skanus, bet lygiai taip pat ir riebus. Todėl visiems skoniams subalansuoti čia labai tiks stipri juoda kava – dosniai sulaistykite ja biskvitus, susluoksniuokite su kremu ir būtinai leiskite tortui pailsėti šaldytuve pernakt. Jei norisi ar reikia tortą pasiruošti dar anksčiau, tikrai jį galite susisluoksniuoti net prieš dvi ar tris dienas. O tuomet, tuomet beliks užsiplikyti puodelį kavos ir mėgautis!
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Skanumynai
2020-08-19 10:42
Nuostabus skonis, visi valgė ir gyrė :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital