Meduoliniai namukai

AUTORIUS:
Aušra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Meduoliniai namukai
Meduoliniai namukai
Meduoliniai namukai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas kvietinių miltų
450 gramų medaus
250 gramų cukraus
100 gramų sviesto
100 gramų apelsinų (žievelės (pakepintos cukruje))
2 vienetai kiaušinių
0.5 šaukštelio gvazdikėlių (malti)
0.5 šaukštelio cinamono
6 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek citrinų (sultys)
šiek tiek cukraus pudros
šiek tiek saldainių (ir kt papuošimai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Medų, sviestą ir cukrų nuolat maišydami kaitiname ant silpnos ugnies. Kai masė taps vienalyte, nukeliame nuo ugnies ir maišydami atšaldome.
2.
Į atvėsusią masę suberiame cinamoną, gvazdikėlius, druską, miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
3.
Atskirame dubenėlyje kapotas apelsino žieveles (prieš tai apkepintas cukruje) išplakame kartu su kiaušiniais ir supilame į bendrą masę.
4.
Sudėjus visus ingredientus – suminkome tešlą.

Paruoštą tešlą kočiojame ant miltais pabarstytos lentos 1 cm storio lakštais, tuomet išspaudžiame norimas formas ir sudedame į skardą.
5.
Dedame į 200 °C temp. įkaitintą orkaitę ir kepame apie 15 min.
6.
Iškeptus meduolius kelias dienas „padžioviname“, t. y. leidžiame išgaruoti drėgmei. Tuomet jau leidžiame pasireikšti fantazijai ir puošiame namelius (detales tvirtiname cukraus pudros ir citrinos sulčių glajumi).

Gražaus ir jaukaus švenčių laukimo!
AUTORIUS: Aušra
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital