Meduolinė eglutė švenčių stalui

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Meduolinė eglutė
Autorius apie receptą: Meduolinė eglutė - ne tik nuostabi šventinio stalo puošmena, bet ir puikus gardėsis. Eglutei pagaminti reikės skirtingo dydžio žvaigždės formos sausainių formelių. Jei Meduolinė eglutė - ne tik nuostabi šventinio stalo puošmena, bet ir puikus gardėsis. Eglutei pagaminti reikės skirtingo dydžio žvaigždės formos sausainių formelių. Jei pastarųjų neturite, puikiai tiks ir iš tvirto popieriaus iškirpti atitinkami žvaigždės formos trafaretai. (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
500 gramų miltų
120 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų rudojo cukraus
1 vienetas kiaušinių
9 šaukštai skysto medaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis malto imbiero
1 šaukštelis malto muskato
1 šaukštelis cinamono
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
Glajui:
200 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių baltymų
1 šaukštas citrinų sulčių
šiek tiek maistinių dažų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą išsukite su cukrumi ir druska. Įmuškite kiaušinį, sudėkite medų ir visus prieskonius, plakite, kol masė taps puri.
2.
Kitame dubenyje sumaišykite persijotus miltus su kepimo milteliais. Miltų mišinį pamažu įmaišykite į plakinį ir išminkykite vientisą, elastingą tešlą. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite šadytuve bent 2 valandoms.
3.
Miltais pabarstykite stalo paviršių, tešlą iškočiokite ir išspauskite skirtingo dydžio penkiakampes žvaigždes. Dariau po 3 vienetus skirtingo dydžio. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos ir kepkite 180 C laipsnių orkaitėje apie 8 minutes, kol pagels. Iškepusius meduolius atvėsinkite.
4.
Glajui kiaušinio baltymą gerai išplakite elektriniu plakikliu, sudėkite cukraus pudrą, gerai išplakite, įpilkite citrinos sultis ir vėl gerai išplakite, kol gausite tvirtą standžią masę. Jei norite, į glajų įmaišykite maistinių dažų.
5.
Statyti eglę pradėkite nuo didžiausios iškeptos žvaigždės formos. Meduolio centrą ir kampus aptepkite pasiruoštu cukraus glajumi. Ant šio meduolio dėkite antrą meduolį, ir taip iki pat mažiausios, kol gausis eglutės forma. Ant eglutės viršūnės meduolį ne „paguldykite“, o „pastatykite“, priklijuodami su cukraus glajumi.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital