Medaus tortas "Velykinis viščiukas"

AUTORIUS:
Jurgita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Medaus tortas "Velykinis viščiukas"
Medaus tortas "Velykinis viščiukas"
Medaus tortas "Velykinis viščiukas"
Medaus tortas "Velykinis viščiukas"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
3 šaukštai medaus
70 g sviesto
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis acto
1 kg miltų 
Kremui:
800 ml grietinės
1,5 stiklinės cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pagalbinė priemonės: Tortui viščiukui gaminti iš kartono išsikirpti lašo formas dviejų dydžių. Taip pat 3 dydžių apvalius apskritimus, galvytei mažiausias. Pagal šias formas reikės apipjauti peiliu jau iškeptus blynelius. Tešlos paruošimas: Į puodą įmušti 3 kiaušinius, supilti 1 stiklinę cukraus, pamaišyti šiek tiek, tada įpjaustyti 70 g. sviesto (jį galima keisti margarinu), įdėti 3 šaukštus medaus, 1 šaukštelį sodos užpilti 1 šaukšteliu acto ir greitai masę pamaišyti. Tada puodą su šia mase įdėti į kitą puodą, kuriame verda vanduo, kaitinimui garuose. Nuolat maišyti kol masė susivienija, ištirpsta cukrus, sviestas. Labai stipriai neįkaitinti, bet masė taps šilta. Nuimame šią masę nuo garų ir pilame po 1 stiklinę miltų, vis išmaišome. Tuo būdu supilame 4 stiklines , apie 1 kg. miltų. Galima šiek tiek mažiau, minkant pridėsite kiek bus mažai. Tešla turi būti minkšta. Kol šilta, ji gali atrodyti per minkšta, bet miltų neperdėti, nes taps per kieta, kai atvės. Atvėsinus tešlą, ją padaliname į gabaliukus. Paprastam apvaliam tortui turėtų būti apie 8 - 10 vienodų gabaliukų, o mes kepame tortą viščiuką, tad gabaliukus imame maždaug tokio dydžio kokią formą kočiosime - lašo ar apvalią, didesnę ar mažesnę. Iškočiojus blynelius juos perkeliame į skardą, pabadome šakute ir kepame kol pagels. Jei perkeliant blynas plyšta, pabandykite jį perkelti užvyniojant ant kočėlo arba su dviem baltais popieriaus lapais. Iškeptą blynelį apipjauname pagal išsikirptas iš kartono formas. Apipjauti trupiniai bus naudojami viščiuko puošimui. Iš tos pačios tešlos suformuojame viščiuko kojeles, skiauterėlę, sparnelius, snapelį. Tačiau šių gaminukų šakute nebadyti.
  Iškepti torto viščiuko blyneliai paliekami atvėsti. Ruošiame kremą: 800 ml grietinės išmaišyti su 1,5 stiklinės cukraus. Galima ir 2 stiklines įdėti, paragaukite pagal skonį. Aš maišau paparastai su šaukštu kol ištirpsta cukrus.  Torto blynelius pertepame grietinės kremu. Grietinės kremas su cukrumi skystokas. Šiek tiek palaukti, kas kartą dedant sausą blyną, kad įsigertų grietinė. Kad tortas nebūtų sausas, kremo negailėkite. Taigi sutepus paliekame pusvalandžiui kambario temperatūroje, tada atvėsiname šaldytuve. Aš paprastai puošiu kitą dieną tortą. Apipjaustytus trupinius susmulkiname, persijojame per sietelį, nedidelę jų dalį paskrudiname keptuvėje, kad būtų tamsi spalva. Torto viščiuko galvytę apipjauname, kad taptų apvali. Trupiname trupiniais, prieš tai dar truputį aptepę grietinės kremu. Kojeles, snapelį, skiauterėlę, sparnelius aptepame grietinės kremu ir apvoliojame tamsiuose trupiniuose. Pridedame juos prie viščiuko. Gardus medaus tortukas. Skanaus!
AUTORIUS: Jurgita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Staselė
2011-04-05 10:33
Superinis torčiukas. Ne tik , kad gražus, idealiai tinkantis Šv. Velykų stalui, bet dar ir labai skanus. ATSAKYTI
Regina
2011-04-04 17:31
Jau mielutis Cipas! ATSAKYTI
rūta
2011-04-04 14:54
Super! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital