Medaus tortas su citrininiu grietinės kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Medaus tortas su citrininiu grietinės kremu
Medaus tortas su citrininiu grietinės kremu
Medaus tortas su citrininiu grietinės kremu
Medaus tortas su citrininiu grietinės kremu
Medaus tortas su citrininiu grietinės kremu
Medaus tortas su citrininiu grietinės kremu
Autorius apie receptą: Jeigu man lieptų išsirinkti tortą karalių, vienareikšmiškai balsuočiau už "Medutį". Man jis toks skanus. Vienas iš mėgstamiausių ir mano vaikų. Kupinas medaus skonio ir Jeigu man lieptų išsirinkti tortą karalių, vienareikšmiškai balsuočiau už "Medutį". Man jis toks skanus. Vienas iš mėgstamiausių ir mano vaikų. Kupinas medaus skonio ir gaivios rūgštelės. Kalbėti ir pasakoti daug negaliu, nes labai jau rūpi suvalgyti dar vieną mažytį gabalėlį. Receptą radau "Jurgittos receptai" tinklaraštyje .

Matavimui naudojama 200 ml stiklinė
Kepimo forma 22 - 24 cm svermens.

(...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
šiek tiek acto (sodai nugesinti)
Tešlai:
800 mililitrų kvietinių miltų
200 mililitrų cukraus
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
2 šaukštai medaus
1 šaukštelis sodos
Kremui:
1 litras grietinės, 30% riebumo
60 mililitrų vandens (želatinai brinkinti)
5 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai citrinų sulčių (apytikriai, pagal skonį)
1.5 šaukšto želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į prikaistuvį beriame cukrų, dedame sviestą ir medų. Statome ant vandens garų vonelės ir, nuolat maišydami, kaitiname, kol masė taps vientisa ir cukrus ištirps. Tuomet masę šiek tiek atvėsiname.
2.
Kiaušinius mušame į dubenį ir paplakame šakute, kol suputos. Kiaušinių plakinį supilame į medaus ir sviesto masę. Actu nugesiname sodą ir iš karto supilame į turimą masę. Viską išmaišome. Beriame miltus, užminkome tešlą. Minkome, kol tešla taps minkšta ir nelips prie rankų.
3.
Tešlą daliname į 5 gabaliukus. Kiekvieną gabaliuką iškočiojame ant kepimo popieriaus. Jei tešla limpa prie kočėlo - pabarstykite truputį miltų. Papločio skersmuo turi būti didesnis, nei 24 cm., kad apipjovus jau iškepusį paplotį turėtume likučių trupiniams, kuriais puošime tortą.
4.
Kepame po vieną iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 3 - 4 min., kol gražiai paruduoja. Kepa labai greitai, tad stebėkite, kada jau reikia traukti iš orkaitės! Todėl ir iškočioti reikia iš karto visus 5. Ant iškepusio papločio iš karto dedame 22-24 cm skersmens formos dugną ir peiliu apipjauname šonus. Likučius pasiliekame.
5.
Kremui želatiną užpilame 60 ml vandens ir paliekame išbrinkti 20 min. Išbrinkusią reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su želatina uždedame ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitiname (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną paliekame atvėsti, tačiau, ji turi išlikti vos šilta, nepradėjusi ar tik vos pradėjusi stingti.
6.
Grietinę sumaišome su cukraus pudra, citrinos sultimis (kiekį koreguojame pagal savo skonį). Želatiną po truputį, maišant, supilame į kremą ir viską išmaišome. Statome į šaldytuvą, laikome tol, kol kremas bus tokio tvirtumo, kad galima bus tepti tortą.
7.
Surinkimas. Paplotį tepame kremu, išlyginame, dedame kitą paplotį. Taip sluoksniuojame, kol sutepsime visą tortą. Viršų ir šonus taip pat patepame. Statome į šaldytuvą stingti.
8.
Lakštų likučius sutriname iki trupinių. Sustingusį tortą apibarstome trupiniais. Puošiame pagal fantaziją. Puikiai tinka ir gražiai atrodo tiesiog pabarstytas cukraus pudra ar kakava. Aš šį kartą puošiau cukrinės masės baltomis ramunėmis ir auksiniais pabarstukais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital