Medaus tortas su avietėmis ir balto šokolado kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Medaus tortas su avietėmis ir balto šokolado kremu
Autorius apie receptą: Prieš devynerius metus pirmą kartą tapau mama. Oi, kiek daug buvo man tada pirmų kartų, kiek daug buvo džiaugsmo ašarų ir aikčiojimų iš netikėtumo. Su augančia dukryte augau Prieš devynerius metus pirmą kartą tapau mama. Oi, kiek daug buvo man tada pirmų kartų, kiek daug buvo džiaugsmo ašarų ir aikčiojimų iš netikėtumo. Su augančia dukryte augau ir aš, kaip asmenybė, kaip moteris, kaip mama. Vaikai tai tikrasis mūsų gyvenimo džiaugsmas ir turtas. Jų meilė neišmatuojama ir beribė. Bet koks gi gimtadienis be torto? Taip atsitiko, kad dukrytei sukanka devyneri ir tai yra jos mėgstamiausias skaičius. Taip ir gimė mintis iškepti tortą skaičių devyni. Nuo ko pradėti net nežinojau, bet svarbiausia, kad žinau, kur kreiptis pagalbos. Mano kolegė kepa gražiausius tortus, todėl nedvejodama paprašiau pagalbos. Indrė yra iš kito miesto ir mes susipažinome per vienus anestezijos kursus (nes abi dirbame operacinėje, o maisto gaminiams yra tik šalia...) dabar truputį palaikome ryšį ir kartais susirašome. Ji noriai susitiko pasidalinti receptu su manimi. Tortas pasakiškas..... Ir man toks gražus iš savęs. Šiek tiek neįprastas savo išvaizda, bet labai dailus ir puošnus. Užtruksite tikrai daugiau nei 1 val, tortas jau toks dalykas, kad jam reikia laiko. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
200 gramų miltų
80 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
50 gramų sviesto
40 gramų medaus
0.5 šaukštelio sodos
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
300 gramų maskarponės sūrio
200 gramų balto šokolado
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
Pertepimui:
100 gramų aviečių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pradedame nuo balto šokolado kremo gamybos: grietinėlę pakaitiname iki virimo. Suberiame laužytą baltą šokoladą ir maišome, kol jis ištirps. Kremą uždengiame maistine plėvele ir pastatome į šaldytuvą atvėsti, geriausiai per naktį palikti pastovėti.
2.
Išplakame maskarponės sūrį ir jį įmaišome į atvėsusį kremą. Abi mases gerai išplakame.
3.
Aviečių pertepimui uogas pertriname per sietelį. Į pertrintas avietes beriame cukrų, krakmolą ir išmaišome. Pilame aviečių masę į prikaistuvį, dedame ant viryklės ir vis maišant kaitiname, kol masė sutirštės. Atvėsiname.
4.
Lakštų kepimas: į indą, kurį paskui galėsime kaitinti, beriame cukrų, druską, įmušame kiaušinį, dedame medų ir viską išplakame iki vientisos masės. Tada sudedame sviestą. Statome puodą ant viryklės ir vis maišant kaitiname, kol sviestas ištirps. Nukeliame puodą nuo viryklės ir įberiame nugesintą sodą, viską gerai išmaišome. Tuomet masę atvėsiname iki kambario temperatūros.
5.
Įsijojame miltus ir masę gerai išmaišome. Suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę, ir paliekame šaldytuve mažiausiai 2 valandoms. Tešlą iškočiojame ant kepimo popieriaus ir išpjauname skaičių, ar raidę, o gal formą, kokios jums reikia. Reikia dviejų vienodų formų. Subadome šakute, kad kepant labai neišsipūstų.
6.
Paruoštą skaičių su kepimo popieriumi dedame į skardą ir kepame iki 170°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 5 - 7 min., kol gražiai iškeps. Lakštus atvėsinkite.
7.
Torto surinkimas ir puošimas: per konditerinį maišelį ar švirkštą su apvaliu antgaliu ant apatinio lakšto išspaudžiame balto šokolado kremą. Ant viršaus išspaudžiame aviečių kremo, įterpiant tarp balto šokolado kremo. Dedame antrą lakštą ir išspaudžiame likusį balto šokolado kremą.
8.
Puošiame, kaip patinka. Aš puošiau braškėmis, mėtų lapeliais ir šilauogėmis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital