Medaus tortas pagal Audronę

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Medaus tortas pagal Audronę
Medaus tortas pagal Audronę
Medaus tortas pagal Audronę
Medaus tortas pagal Audronę
Autorius apie receptą: Vienas iš skaniausių ir manau populiariausių tortų yra medaus tortas. Šis torto receptas užrašytas mano užrašų knygelėje jau seniai, net nežinau kieno tai receptas. Tortas Vienas iš skaniausių ir manau populiariausių tortų yra medaus tortas. Šis torto receptas užrašytas mano užrašų knygelėje jau seniai, net nežinau kieno tai receptas. Tortas tobulas ir aš labai norėčiau pasakyti autoriui didelį ačiū už šio torto receptą. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
700 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto
200 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai medaus
2 šaukštai grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
1 litras grietinės, 30% riebumo
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
150 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
pagal skonį citrinų sulčių
Sirupui:
1 stiklinė vandens
1 šaukštelis cukraus (apytikriai, pagal skonį)
pagal skonį citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į puodą dėti sviestą, medų, suberti cukrų. Viską kaitinti iki kol cukrus ištirps. Tuomet nuimti puodą nuo kaitros ir palikti masę atvėsti iki kambario temperatūros.
2.
Į dubenį įmušti kiaušinius, gerai išplakti.
3.
Į puodą su paruošta ir atvėsusia mase įdėti grietinę, suplaktus kiaušinius. Išmaišyti. Įsijoti miltus su kepimo milteliais, įberti druskos ir gerai išmaišyti.
4.
Paruoštą tešlos masę padalinti į 8 lygias dalis, kiekvieną gabaliuką suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 - 40 minučių.
5.
Patiesti kepimo popierių ant stalo ir kiekvieną tešlos gabaliuką iškočioti maždaug iki 26 cm skersmens.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 5 - 7 minutes, lakštai iškepa greitai.
7.
Kai lakštai iškepa, ant jų dėti tortinę (naudojau 24 cm skersmens), kurioje bus ruošiamas tortas ir apipjaustyti lakštus pagal tortinės didį. Nupjautus kraštus palikti trupinių gaminimui.
8.
Sirupui paruošti į puodelį įpilti vandens, suberti cukrų, įpilti citrinos sulčių ir gerai išmaišyti.
9.
Į dubenį sudėti grietinę, berti cukrų, vanilinį cukrų, įpilti citrinos sulčių, išmaišyti.
10.
Į dubenį pilti grietinėlę ir suplakti iki standžių putų. Apverstame dubenyje ji turi laikytis ir neprarasti formos. Tuomet įmaišyti grietinės masę.
11.
Į tortinę su nusegamu žiedu dėti lakštą, sutepti sirupu, dėti kremo, vėl dėti lakštą, aplaistyti sirupu, dėti kremą ir taip kartoti iki kol bus sutepti visi lakštai. Viršutinį lakštą taip pat sutepti kremu.
12.
Surinktą tortą uždengti maistine plėvelę ir dėti į šaldytuvą porai valandų sutvirtėti.
13.
Likusius torto lakšto gabaliukus susmulkinti smulkintuvu ir jais apibarstyti torto viršų ir šonus. Puošti braškėmis arba kitomis uogomis ar be jų.
Patarimai:
Torto kremui ir sirupui paruošti sunaudojau 1 nedidelės citrinos išspaustas sultis, bet būtina ragauti, kad tiktų jūsų skoniui.
Mano torto svoris buvo 2.5 kg.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital