Medaus tortas

AUTORIUS:
Almina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 71)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 71)
Medaus tortas
Medaus tortas
Medaus tortas
Medaus tortas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Torto lakštams:
100 g sviesto
1 stiklinė cukraus 
2 valgomi šaukštai medaus
11 g kepimo miltelių
4 stiklinės kvietinių miltų (aukščiausios rūšies) 
2 kiaušiniai
Kremui:
800 ml grietinės (30% riebumo)
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
1 citrina
1 stiklinė cukraus 
PARUOŠIMO BŪDAS:
Torto lakštai: Į puodą sudėti cukrų, sviestą ir medų. Dėti į vandens garų vonelę, ir nuolat maišant kaitinti, kol masė taps vienalytė ir cukrus ištirps. Gautą masę atvėsinti iki kambario temperatūros. Tada supilti į ją išplaktus kiaušinius bei gerai išplakti. Palaipsniui maišant suberti kepimo miltelius ir 4 stiklinės miltų, užminkyti tešlą. Minkyti, kol tešla taps minkšto plastilino konsistencijos ir nelips prie rankų. Tešlą daliname į 5-7 dalis (priklauso nuo norimo lakšto dydžio). Kiekvieną gabaliuką iškočiojame ant kepimo popieriaus. Apipjauname pagal tortinės dugną ar katilo dangtį :). Čia jau kaip gamintojas pageidauja. Jei tešla limpa prie kočėlo – pabarstykite truputį miltų. Lakštai išeina ploni – taip ir turi būti, jie gražiai pakils. Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 3-4 min., kol gražiai paruduoja. Iškepusių lakštų geriau nedėti vieno ant kito, kol jie neatvės. Vieną lakštą pasilikti trupiniams. Kremas: Grietinę išplakti su cukrumi. Plakti kol grietinė taps standžios konsistencijos, tada sudėti sutarkuotą citriną ir gerai išmaišyti. Kuo grietinė riebesnė, tuo kremą suplaksite greičiau. Lakštus sutepti kremu tik tada, kai jie bus visiškai ataušę. Kremo negailėti, nes jis susigers į lakštus. Aptepti kremu ir viršutinį sluoksnį ir torto šonus. Leisti suteptam tortui pastovėti apie dvi valandas, tada jei reikia apipjaustyti, sulyginti kraštus ir aptepti trupiniais. Jei trupinių bus mažai, galite naudoti paprastus sutrupintus sausainius. Puoškite kaip tik fantazija leidžia. Man puošimo menas dar sunkiai įkandamas, todėl aš puošiu paprasčiausiu ištirpdytu šokoladu kepiniams ir riešutais.
AUTORIUS: Almina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital