Medaus skonio tortas su grietinėlės kremu ir riešutais

AUTORIUS:
Monika Gedvilienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Medaus skonio tortas su grietinėlės kremu ir riešutais
Medaus skonio tortas su grietinėlės kremu ir riešutais
Medaus skonio tortas su grietinėlės kremu ir riešutais
Medaus skonio tortas su grietinėlės kremu ir riešutais
Medaus skonio tortas su grietinėlės kremu ir riešutais
Medaus skonio tortas su grietinėlės kremu ir riešutais
Medaus skonio tortas su grietinėlės kremu ir riešutais
Medaus skonio tortas su grietinėlės kremu ir riešutais
Medaus skonio tortas su grietinėlės kremu ir riešutais
Medaus skonio tortas su grietinėlės kremu ir riešutais
Medaus skonio tortas su grietinėlės kremu ir riešutais
Autorius apie receptą: Rezultatas vertas pastangų! Iš nurodytų produktų kiekių man išėjo 3,300 kg tortas. Užtrukau apie 3 valandas. Rezultatas vertas pastangų! Iš nurodytų produktų kiekių man išėjo 3,300 kg tortas. Užtrukau apie 3 valandas. Monika Gedvilienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
Biskvitui:
400 gramų kvietinių miltų
330 gramų grietinės, 30% riebumo
330 gramų medaus (skysto)
4 vienetai kiaušinių (mažų arba 3 didelių)
230 gramų cukraus
40 gramų kepimo miltelių
Kremui:
700 gramų grietinėlės, 35% riebumo
400 gramų grietinės, 30% riebumo
200 gramų cukraus pudros
120 mililitrų vandens (karšto, želatinai)
70 gramų graikinių riešutų (apytikriai, smulkintų)
21 gramas želatinos (tirpios karštame vandenyje)
2 vienetai citrinų (sulčių)
Sulaistymui:
40 mililitrų vandens
5 mililitrai citrinų sulčių
Aptepimui:
130 gramų sviesto
70 mililitrų kondensuoto pieno, saldinto
Glajui:
150 gramų balto šokolado
70 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 lašai maistinių dažų (apytikriai, aviečių spalvos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitams kiaušinius, cukrų, medų, grietinę gerai išplakti. Įsijoti miltus ir kepimo miltelius ir plakti iki vientisos masės.
2.
Į kepimo popieriumi išklotą 24 cm skersmens apvalią kepimo formą pilti 1/2 tešlos.
3.
Kepti 180 C laipsnių temperatūroje 20-25 min. arba, kol, įsmeigus medinį pagaliuką į biskvito centrą ir ištraukus, jis bus švarus, nepalipęs tešla.
4.
Tą patį padaryti su likusia tešla.
5.
Atvėsusius biskvitus padalinti į dvi dalis.
6.
Kremui želatiną užpilti karštu vandeniu ir ištirpinti. Jei naudosite paprastą želatiną, ją užpilti šaltu vandeniu ir palikti 10 minučių išbrinkti. Išbrinkusia reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su želatina uždėti ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinti (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną palikti atvėsti, tačiau, ji turi išlikti vos šilta, nepradėjusi ar tik vos pradėjusi stingti.
7.
Kremui grietinėlę, grietinę, cukraus pudrą ir citrinos sultis labai gerai išplakame iki vientisos kremo konsistencijos. Nuolat maišant, maža srovele supilti atvėsusią želatiną. Gerai išmaišyti. Dėti kremą pusvalandžiui į šaldytuvą, kad kremas pastingtų.
8.
Sulaistymui vandenį sumaišyti su citrinos sultimis.
9.
Surenkame tortą. Dėti vieną biskvitą, ant jo paskleisti apie 5 šaukštus kremo, apibarstyti smulkintais riešutais. Tą pakartoti dar su 2 biskvitais. Uždėti paskutinį biskvitą, sulaistyti vandeniu su citrinos sultimis, aptepti kremu, apibarstyti riešutais. Sulaistyti reikia tik viršutinį biskvitą.
10.
Tortą dėti į šaldytuvą 5-6 valandoms arba per naktį.
11.
Aptepimui sviestą gerai išsukti, kol masė padvigubėja ar net patrigubėja, iš lėto pilti kondensuotą pieną iš jį įmaišyti į sviestą, kol pasidarys puri vientisa masė. Ją įdėjau į šaldytuvą maždaug 10 min.
12.
Sustingusį aptepti sviestine mase ir dėti dar 5-6 valandoms į šaldytuvą.
13.
Šokoladiniam glajui šokoladą ir grietinėlę ištirpinti ant garų vonelės, atvėsinti. Įlašinti maistinių dažų, gerai išmaišyti ir puošti tortą.
Patarimai:
Apatiniam ir viršutiniam torto biskvitui palikti iškeptų biskvitų apatinį sluoksnį, tada tortas bus lygesnis. Viršutinį biskvitą dėti apačia į viršų.
Aptepimui galima naudoti ir torto kremą - tada reikia apie 5-6 šaukštus kremo pasilikti. Sustingusį aptepti likusiu kremu ir dėti dar 5-6 valandoms į šaldytuvą.
Puošiau ir gyvomis gėlėmis, prieš tai jas gerai įmirkiusi į lydytą šokoladą ir palaikiusi šaldytuve, kol šokoladas sustings.
AUTORIUS: Monika Gedvilienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital