Medaus sausainiai su sviestiniu kremu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 24
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Medaus sausainiai
Autorius apie receptą: Kaip ir žadėjau, dalinuosi šiandien šių skanių ir gana gražių sausainių receptu, kurie sulaukė tiek daug susidomėjimo. Kaip ir žadėjau, dalinuosi šiandien šių skanių ir gana gražių sausainių receptu, kurie sulaukė tiek daug susidomėjimo. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 24
Tešlai:
260 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
90 gramų rudojo cukraus
1 vienetas kiaušinių
80 gramų sviesto
1.5 šaukšto medaus (tiršto, žr. patarimus)
1 šaukštelis kepimo miltelių (nubraukto)
Kremui:
200 mililitrų pieno
100 gramų sviesto (minkšto kokybiško)
1 šaukštas kukurūzų krakmolo (su kaupu, žr. patarimus)
pagal skonį cukraus
pagal skonį vanilės
Glajui:
150 gramų juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
tešlai į puodą sudėti medų, sviestą, suberti cukrų ir kaitinti ant mažos ugnies vis maišant iki kol visiškai ištirps cukrus, o masė pradės lengvai kunkuliuoti. Tuomet įberti kepimo miltelius, greitai maišyti, apie 30 sekundžių dar pakaitinti ir išjungti viryklę. Leisti šiek tiek atvėsti.
2.
Kai paruošta masė kiek atvės, bet bus dar šilta, įmušti kiaušinį ir gerai išplakti. Tuomet palaipsniui berti miltus ir minkyti tešlą. Jei tešla lipni, galima įberti dar šiek tiek miltų. Tešla turi būti minkšta ir nelipti prie rankų.
3.
Paruoštą tešlą iškočioti iki 4 mm storio lakšto, su norimo dydžio formele išspausti sausainiukus (man pavyko išspausti 48 vienetus).
4.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sudėti paruoštus sausainiukus ir kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 5 - 7 minutes iki kol gražiai apkeps.
5.
Kremui į puodą pilti pieną, berti krakmolą, cukrų, dėti vanilės ir pakaitinti ant nedidelės ugnies vis maišant iki kol užvirs ir sutirštės. Tuomet atidėti atvėsti.
6.
Į dubenį dėti sviestą, trumpai išplakti, tuomet dalimis sudėti į dubenį su kremu, plakti iki vientisos masės. Kremas ir sviestas turi būti tos pačios temperatūros, tad patikrinkite ar kremas jau atvėsęs iki sviesto temperatūros.
7.
Paruoštą kremą užtepti ant pusės iškeptų sausainių, uždengti likusiais sausainiais, padėti šaltai 1 valandai.
8.
Glajui šokoladą ištirpinti garų vonelėje, pamirkyti paruoštus sausainius, palikti sustingti. Tuomet apšlakstyti likusiu šokoladu ir vėl palikti stingti.
Patarimai:
Medus tinka ir skystas, tik tuomet jo reikės šiek tiek daugiau.
Jei neturite kukurūzų krakmolo, berkite miltus. Bet bulvių krakmolo nenaudokite.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital