Maži tešlos krepšeliai-galėtės su obuoliais ir sūria karamele

AUTORIUS:
Kauno Grūdai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Maži tešlos krepšeliai-galėtės su obuoliais ir sūria karamele
Maži tešlos krepšeliai-galėtės su obuoliais ir sūria karamele
Maži tešlos krepšeliai-galėtės su obuoliais ir sūria karamele
Maži tešlos krepšeliai-galėtės su obuoliais ir sūria karamele
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
280 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
170 gramų sviesto (šalto)
90 mililitrų vandens (šalto, apytikriai)
80 gramų cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
3 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
70 gramų cukraus
0.5 vieneto citrinų (išspaustų sulčių)
1 sauja migdolų drožlių (arba kapotų riešutų)
1 šaukštas cinamono
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
1 šlakelis pieno
Viršui:
100 gramų cukraus
50 gramų sviesto
50 mililitrų grietinėlės (30% riebumo)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai išmaišome miltus, cukrų ir druską.
2.
Sudedame kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Kapojame peiliu, šakute arba trupiname pirštais, kad gautųsi trupinukai. Svarbu sujungti sviestą su miltais kuo greičiau, kol sviestas nepradėjo tirpti nuo šilumos.
3.
Pilame ledinį vandenį ir greitai užminkome tešlą. Jo pilame tiek, kad tešla susijungtų į vientisą masę.
4.
Tešlą susukame į 4 kamuoliukus ir įvyniojame į maistinę plėvelę. Dedame valandai į šaldytuvą (galima pasiruošti iš vakaro).
5.
Verdame karamelę aplšlakstymui. Iš pradžių į puodą dedame cukrų bei maišydami kaitiname, kol ištirps ir įgaus gintarinę spalvą.
6.
Tada po truputį dedame sviesto gabaliukus ir maišome.
7.
Kai sviestas ištirpsta, nuimame nuo ugnies ir plona srovele per kelis kartus supilame grietinėlę. Visą laiką maišykite, kad karamelė nesušoktų į gabalus.
8.
Kai gauname vienalytę masę, supilame ją į dubenėlį. Atidedame vėsti ir stingti.
9.
Ruošiame įdarą. Obuolius nulupame, išimame sėklas ir supjaustome griežinėliais. Sumaišome su cukrumi, cinamonu, citrinos sultimis.
10.
Atšaldytus tešlos kamuoliukus iškočiojame į apvalius blynus (po vieną). Tešla nebus patogi kočioti, tad apiberkite miltais pagrindą ir kočėlą. Plonai kočioti nereikia, geriausia apie 0,5–1 cm storio.
11.
Tešlos blynelius perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Dedame obuolių skilteles. Tešlos šonus užlenkiame į vidų. Obuolių įdarą apliejame karamele (maždaug puse pagaminto kiekio).
12.
Dubenėlyje lengvai paplakame kiaušinį su pienu ir patepame tešlos šonus.
13.
Kepame 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30–35 min., kol kraštai gražiai paruduos. Likus 15 min. apibarstome migdolų plokštelėmis.
14.
Jeigu tešlos krašteliai kepimo pradžioje atsilapoja, lengvai prispauskite juos atgal peiliu.
15.
Iškepusias galetes apšlakstome karamele. Labai rekomenduojame paragauti su ledais arba plakta grietinėle.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital