Maskarponės tortas su braškėmis

AUTORIUS:
Živilė Valentėlytė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Maskarponės tortas su braškėmis
po 4 val. išėmiau iš šaldytuvo, ir štai rezultatas:) SKANAUS !
Maskarponės tortas su braškėmis
Maskarponės tortas su braškėmis
Maskarponės tortas su braškėmis
Maskarponės tortas su braškėmis
Maskarponės tortas su braškėmis
Maskarponės tortas su braškėmis
Maskarponės tortas su braškėmis
Maskarponės tortas su braškėmis
Maskarponės tortas su braškėmis
Maskarponės tortas su braškėmis
Maskarponės tortas su braškėmis
Maskarponės tortas su braškėmis
Autorius apie receptą: Galbūt instrukcija ir atrodo didelė, tačiau patikėkit receptas labai paprastas, tiesiog viską išsamiai parašiau. Išbandykit, labai labai skanus tortas! Biskvitą galite Galbūt instrukcija ir atrodo didelė, tačiau patikėkit receptas labai paprastas, tiesiog viską išsamiai parašiau. Išbandykit, labai labai skanus tortas! Biskvitą galite naudoti tiek pirktinį, tiek naminį. (...daugiau) Živilė Valentėlytė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
800 gramų braškių
300 gramų jogurto (braškinis)
250 gramų maskarponės sūrio
250 mililitrų grietinėlės
100 gramų cukraus pudros
1 vienetas biskvito
2 šaukštai želatinos
Sulaistymui:
2 šaukšteliai cukraus
2 šaukšteliai citrinų sulčių
100 mililitrų vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Visų pirma susipjaustau apie 600 g braškių griežinėliais, likusias braškes palieku papuošimui.
2.
Pasidarau želatiną. Žinoma kiekviena gaminasi pagal save, tačiau aš darau taip: želatiną supilu į 80 ml vandens ir palaikau 5 min. Po to dedu puodelį į karštą vandenį ir leidžiu jai atitirpti. Atitirpusia želatiną naudosime vėliau.
3.
Kol tirpsta želatina (tas 5 min.) maskarponę sumaišau su cukraus pudra ir su braškiniu jogurtu.
4.
Tuomet atskirame indelyję išplaku grietinėlę.
5.
Grietinėlę įmaišau į masę (iš maskarponės,cukraus pudros ir jogurto).
6.
Želatina jau bus atsileidusi (būtina palaikyti karštame vandenyje puodelį, kad ji atitirptų) ir ją taip pat palengva, nuolat maišydama supilu į bendrą masę.
7.
Kadangi biskvitas nėra labai saldus ir pastovėjus gaunasi sausas tai biskvito skoniui sustiprinti naudoju: 2 a.š cukraus, 2 š. citrinos sulčių ir 100 ml vandens mišinį. Tačiau maišydamos visada ragaukite, jeigu per rūgštu, dėkite daugiau cukraus ir atvirkščiai. Padariusios mišinį juo apšlakstykite kiekviena padą, kad jis butu toks drėgnas (tačiau ne šlapias, nes suteš)
8.
Į kepimo formą įpilu šaukštelį aliejaus ir patepu pagrindą, ant pagrindo dedu sviestini popierių (čia kad biskvitas nepriliptų)
9.
Įdedu pirmąjį biskvito sluoksnį (biskvitą esu perpjovusi į tris dalis) ir tepu gauta mase
10.
Dedu ant viršaus braškes ir kartoju tą patį su kitu biskvitu. (gaunasi 3 aukštų tortas)
11.
Tortą dedu į šaldytuvą ir laikau apie 4 val.
12.
Po 4 val. išėmiau iš šaldytuvo ir SKANAUS ! :)
AUTORIUS: Živilė Valentėlytė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Vika
2018-04-15 22:21
Formos cm kokia? ATSAKYTI
Evelina
2019-06-10 13:27
Aš šį tortą dariau 24cm formoje, buvo pats tas, labai patiko ATSAKYTI
Rita
2016-10-21 19:00
Tikrai labai skanus tortas. Pirmąkart aš ji dariau su parduotuviniu biskvitu ir labai gerai gavosi. O kitąkart turejau laiko, tai biskvitą kepiau pati pagal tokį receptą: 4 kiaušiniai, 190g cukraus, 8 šaukštai vandens, 150g miltų, 1 šaukštas krakmolo, 1 šaukštelis kepimo miltelių, žiupsnelis druskos

Trynius plakiau su cukrumi pamažu vis pilant vandenį iki kol gavosi šviesi, puri masė (kokia 2-3 min plakti). Įmaišiau standžiai su žiupsneliu druskos išplaktus baltymus ir tada pamažu įsijojau miltų, kepimo miltelių ir krakmolo mišinį atsargiai maišydama. Kepiau 180 laipsnių orkaitėje kokias 35 minutes, o kai atvėso perpjoviau į tris dalis. ATSAKYTI
Amanda
2016-10-20 19:28
Koki biskvita mergaitės naudojot ? ATSAKYTI
Rima
2016-06-03 12:55
Labai skanus tortas! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital