Markarponės sūrio tortas su braškėmis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Markarponės sūrio tortas su braškėmis
Markarponės sūrio tortas su braškėmis
Markarponės sūrio tortas su braškėmis
Autorius apie receptą: Trumpai apie šį torčiuką – skonis 10 balų, išvaizda tiek pat! Šiaip šį tortą pagaminti yra visai nesunku (valio!). Tad ir tie, kas nekepate tortų, gali drąsiai raitotis Trumpai apie šį torčiuką – skonis 10 balų, išvaizda tiek pat! Šiaip šį tortą pagaminti yra visai nesunku (valio!). Tad ir tie, kas nekepate tortų, gali drąsiai raitotis rankoves ir keliauti į virtuvę kepti savo šedevro! (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Biskvitui:
350 gramų kvietinių miltų
300 gramų cukraus
2 ir 3/4 stiklinės pieno
150 gramų grietinės
0.5 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
3 vienetai kiaušinių
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1.5 šaukštelio vanilinio cukraus (arba vanilės ekstrakto)
1/3 šaukštelio druskos
Kremui:
2.5 stiklinės grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
450 gramų maskarponės sūrio
130 gramų cukraus pudros
1 šaukštelis vanilinio cukraus (arba vanilės ekstrakto)
1 šaukštelis citrinų sulčių
Įdarui:
300 gramų braškių (smulkintų)
80 gramų cukraus
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
2 šaukštai vandens (šilto)
Papuošimui:
6 vienetai braškių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Braškių įdaras – braškes sudedame į puodą storesniu dugnu, kaitiname ant vidutinės ugnies 5 min, vis pamaišant. Krakmolą sumaišome su vandeniu. Tada į braškes supilame cukrų, ištirpdintą krakmolą, kaitiname 2 minutes, vis maišant. Braškių masė turėtų būti gana tiršta. Supilame įdarą į indelį ir paliekame atvėsti.
2.
Tešlai į vieną dubenį sudedame cukrų, vanilinį cukrų, įmušame kiaušinius ir supilame aliejų. Plakame elektriniu plakikliu kelias minutes, kol masė pabąla. Tada sudedame grietinę, išplakame.
3.
Kitame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Į tešlą įsijojame pusę miltų, supilame pusę pieno ir išplakame. Tada įsijojame likusius miltus ir supilame pieną. Ilgai plakti nereikia, užtenka, kad miltai įsimaišytų į tešlą. Per ilgai plakant, biskvitai gali būti kietoki ir ne tokie purūs.
4.
Apvalią kepimo formą ištepame sviestu (naudojau neišardomą, 23 cm skersmens formą). Iš kepimo popieriaus iškerpame apskritimą padengti kepimo formos dugnui. Tada iškerpame juosteles padengti formos kraštams. Tešlą po lygiai supilstome į 3 vienodo dydžio stiklines, ar dubenėlius. Tada vieną stiklinę supilame į paruoštą kepimo formą ir šauname į orkaitę.
5.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~20-23 minutes. Viduryje kepimo biskvitą apsukame (kad keptų tolygiai). Ar biskvitas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku. Iškepusį biskvitą išimame iš formos ir paliekame visiškai atvėsti ant grotelių. Taip pačiai vėl paruošiame kepimo formą ir iškepame likusius 2 biskvitus.
6.
Kremui grietinėlę supilame į didelį dubenį, plakame elektriniu plakikliu, kol pradeda tirštėti. Per kelis kartus supilame cukraus pudrą, plakame, kol grietinėlė pasidaro kiek tirštesnė. Tada sudedame maskarponę, vanilę ir plakame, kol kremas pasidaro tirštas. Tik neperplakite, kad grietinėlė nesušoktų į gumulėlius. Po to mentele ar šaukštu įmaišome citrinos sultis.
7.
Torto sutepimas – torto biskvitus išlyginame nupjaudami iškilimus. Kremą sudedame į konditerinį maišelį su norimu antgaliu (aš naudojau dantytą). Dedame pirmąjį biskvitą ant tortinės, ant biskvito krašto išspaudžiame storą, gan platų kremo sluoksnį, sukurdami “kremo sienelę” (biskvito vidurį paliekame neužpildytą). Tada biskvito vidurį ištepame puse braškių įdaro, ant viršaus išspaudžiame kremo uždengdami braškių įdarą. Ant viršaus uždedame antrąjį biskvitą ir taip pačiai išspaudžiame kremo ant antrojo biskvito, aptepame braškių įdaru ir ant jų išspaudžiame kremo sluoksnį. Galiausiai uždedame trečiąjį biskvitą ir jį, bei torto kraštus ištepame likusiu kremu. Su mentele išlyginame torto viršų ir kraštus. Jei norite, galite pasilikti šiek tiek kremo torto dekoravimui.
8.
Torto viršų papuošiame braškėmis.
9.
Prieš patiekiant tortą laikome šaldytuve bent 4 valandas, kad sustingtų.
Patarimai:
Matavimui naudojau 240 ml tūrio stiklinę.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Romualda
2022-07-15 00:17
Neteisingai parašytos pieno proporcijos ,kitur rašo 1 ir 1/4 ATSAKYTI
Vardas
2022-04-29 19:03
Padas neiskepa:) nerekomenduoju. ATSAKYTI
Simona
2022-05-02 09:25
Keistas komentaras, tikrai po tuo receptu pataikėt? Biksvitai čia kepami atskirai ir reikia tikrinti, kad būtų iškepę, prieš išimant ;) ATSAKYTI
Odeta
2021-06-03 17:46
Labai skanus tortas☺ ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital