Marmurinis pyragas su šokoladiniu glaistu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Marmurinis pyragas su šokoladiniu glaistu
Marmurinis pyragas su šokoladiniu glaistu
Marmurinis pyragas su šokoladiniu glaistu
Marmurinis pyragas su šokoladiniu glaistu
Autorius apie receptą: Pyragas yra labai tinkamas kepti su vaikais, nes iš tiesų tik tiek ir reikia - išmaišyti, sudėti ir iškepti. Tai labai skanus pyragas - drėgnas, minkštas ir kvapnus.
Pageidautina
Pyragas yra labai tinkamas kepti su vaikais, nes iš tiesų tik tiek ir reikia - išmaišyti, sudėti ir iškepti. Tai labai skanus pyragas - drėgnas, minkštas ir kvapnus.
Pageidautina kad visi ingredientai būtų kambario temperatūros.
(...daugiau) Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Šviesiai tešlai:
1.5 stiklinės miltų
3/4 stiklinės kefyro
3/4 stiklinės cukraus
115 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas kiaušinių trynių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
Tamsiai tešlai:
1 stiklinė miltų
3/4 stiklinės kefyro
3/4 stiklinės cukraus
0.5 stiklinės kakavos
115 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
Glajui:
1 stiklinė grietinėlės
285 gramai juodojo šokolado (smulkinto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Šviesiai tešlai kiaušinius, trynį ir pusę šviesiai tešlai nurodyto kefyro kiekio sumaišykite viename dubenyje ik vientisos masės. Plakimo šluotele arba elektriniu plakikliu sumaišykite kitame dubenyje miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų ir tirpintą sviestą. Tada sumaišykite abu mišinius ir likusi kefyrą iki vientisos masės.
2.
Tamsiai tešlai kiaušinį, trynį ir pusę tamsiai tešlai nurodyto kefyro kiekio sumaišykite viename dubenyje ik vientisos masės. Plakimo šluotele arba elektriniu plakikliu sumaišykite kitame dubenyje miltus, kepimo miltelius, kakavos miltelius, druską, cukrų ir tirpintą sviestą. Tada sumaišykite abu mišinius ir likusi kefyrą iki vientisos masės.
3.
Išklokite kepimo popieriumi 23 cm. apvalia kepimo formą, geriausiai su nuimamais šonais arba dugnu. Šaukštu dėkite tešlą į kepimo indą šachmatų lentos principu - balta, juoda, balta, juoda... analogiškai - šviesi tešla, tamsi tešla, šviesi, tamsi...
4.
Pašaukite pyragą į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę (be ventiliatoriaus) ir kepkite 45 minutes. Medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš pyrago vidurio, gali būti šiek tik šlapias. Išimkite iš orkaitės ir palikite dar 10 minučių pastovėti kepimo formoje. Išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.
5.
Glajui grietinėlę užvirkite ir užpilkite ant šokolado. Palaukite 2 min., tada išmaišykite iki vientisos, blizgančios masės. Palikite atvėsti ir šiek tiek sustingti. Apliekite pyragą glajumi. Likusi suplakite elektriniu plakikliu iki kreminės konsistencijos. Įdėkite į konditerinį švirkštą arba maišelį ir papuoškite pyragą (nedelskite, nes kremas gan greitai stingsta). Jeigu nenorite puotši glajumi, galite tiesiog apiberti cukraus pudra.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Donata
2017-03-20 15:39
Labai netikslus receptas.. du kartus į tešlą dėt miltus? O gal sviestą? Nuotraukoj skaniai atrodo.. pamėginsiu.. ATSAKYTI
Emilija
2017-03-21 09:12
Donata, o kas netikslu? Viskas juk tiksliai užrašyta ir ingredientai nurodyti atskirai šviesiai tešlai ir tamsiai tešlai. Čia tiesiog jas ne abi vienu kartu maišyti reikia, o atskirai užmaišyti šviesią, ir atskirai tamsią, kadangi truputį skirsis miltų kiekis vienai ir kitai (nes į tamsią pridedama kakavos, todėl reikia mažiau miltų). Man viskas aišku buvo ir pats skaniausias margas pyragas gavosi, kokį teko valgyti! ATSAKYTI
Donata
2017-03-21 12:11
Po mano komentaro receptas patikslintas del sviesto :) tik as ingridientus deciau paeiliui viska i viena dubeni: kiausiniai, cukrus, kefyras, sviestas ir galiausiai miltai. Nes maisant atskirai, miltai su sviestu susigumulavo ;) tada sunkiau viska sumaisyti iki vientisos mases. O del skonio nesiginciju :) isties skanu ;) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital