Marmurinis pieniško šokolado keksas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Marmurinis pieniško šokolado keksas
Marmurinis pieniško šokolado keksas
Marmurinis pieniško šokolado keksas
Marmurinis pieniško šokolado keksas
Marmurinis pieniško šokolado keksas
Marmurinis pieniško šokolado keksas
Marmurinis pieniško šokolado keksas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
210 gramų miltų (naudojau "Kauno grūdai" miltus "Ekstra")
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių (didelių)
125 mililitrai pieno
120 gramų sviesto (minkšto)
100 gramų pieniško šokolado
70 gramų grietinės (riebios)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1/4 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 160 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite ir kepimo popieriumi išklokite 20x12x8 cm dydžio kekso kepimo formelę.
2.
Minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų elektriniu plaktuvu išplakite iki purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami. Sudėkite grietinę, supilkite pusę pieno. Išplakite.
3.
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Tešlą padalinkite į dvi daugmaž lygias dalis. Atidėkite į šalį.
4.
Į nedidelį dubenėlį suberkite gabalėliais sulaužytą pienišką šokoladą. Užpilkite likusia puse pieno. Pakaitinkite mikrobangų krosnelėje apie minutę, vis išimdami ir pamaišydami kas 20 sekundžių, kol gausite vientisos konsistencijos šokoladinį pieną. Įmaišykite jį į vieną dalį tešlos.
5.
Paruoštas tešlas – šviesią ir šokoladinę – pakaitomis susluoksniuokite kepimo formelėje. Iš pradžių ant formelės dugno paskleiskite kelis šaukštus šokoladinės tešlos, ant šios – porą šaukštų šviesios tešlos, ir t.t. Nesistenkite tešlos sluoksniuoti labai tolygiai: šviesi tešla bus tirštesnė, todėl ją galite dėlioti tiesiog šaukšteliu, o šokoladinės tešlos bus šiek tiek daugiau, todėl jos sluoksnius galite daryti storesnius.
6.
Paruoštą keksą kepkite įkaitintoje orkaitėje 50-55 minutes. Ar keksas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku, - įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
7.
Leiskite keksui atvėsti kepimo formelėje apie 10-15 minučių, tuomet išimkite, perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
8.
Papuoškite. Atvėsusį keksą apibarstykite milteliniu cukrumi, papuoškite smulkinto šokolado gabalėliais, rozmarino šakelėmis, gėlių žiedeliais, šviežiomis šilauogėmis.
RECEPTO DRAUGAS: Kauno Grūdai
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital