Marmeladiniai obuolių saldainiai

AUTORIUS:
Jolita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Marmeladiniai obuolių saldainiai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Nuostabūs saldainiai, kuriems reikia tik obuolių ir cukraus, o obuolių pas mus šiemet labai daug! Obuolių saldainiams nereikia papildomai želatinos ar krakmolo, nes juose Nuostabūs saldainiai, kuriems reikia tik obuolių ir cukraus, o obuolių pas mus šiemet labai daug! Obuolių saldainiams nereikia papildomai želatinos ar krakmolo, nes juose natūraliai yra stingdančios medžiagos - pektino. Saldainių spalva priklausys nuo obuolių rūšies, o jei norite skaidresnio marmelado, reikėtų masę papildomai pertrinti. (...daugiau) Jolita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas obuolių
350 gramų cukraus
šiek tiek cukraus (apvoliojimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Obuolius nuplauti, perpjauti ir pašalinti sėklalizdžius. Obuolius su visomis odelėmis susmulkinti virtuviniu kombainu arba sutarkuoti.
2.
Obuolių masę sudėti į storadugnį puodą ir užberti cukrumi. Jei norite, galima dėti šaukštelį cinamono ar malto gvazdikėlio. Virti, nuolat maišant, kol išgaruos didžioji dalis skysčio. Kai masė pradės "šokti į gumulą", panašiai kaip ruošiama plikyta tešla, virimas baigtas. Jeigu norite skaidraus marmelado, tokio kaip pirktinio, be mažų obuolių gabaliukų, reikėtų išvirusią masę papildomai pertrinti per sietelį. Aš kartais pertrinu bet kartais patingiu, gaunasi gal ne taip gražu, bet vis tiek skanu :-)
3.
Obuolių masę iškloti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, išlyginti virtų ir palikti sustingti bei visiškai atvėsti. Beje, tiksli saldainių spalva priklausys nuo obuolių rūšies - iš vienų man gaunasi šviesesnis marmeladas, iš kitų tamsus, toks beveik rudas.
4.
Sustingusią obuolių masę pjaustyti norimos formos gabalėliais. Aš dažniausiai pjaustau stačiakampiais, bet kartais pasižaidžiu su melionų skobtuku ir išpjaustau pusrytuliukus :-) Kiekvieną saldainuką apvolioti cukruje.
5.
Saldainius sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir padžiovinti iki 60 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, šiek tiek praviromis durelėmis, daugmaž apie valandą, jog paviršiųs apdžiūtų, o vidus liktų minkštesnis. Saugoti sandariai uždaromuose indeliuose, vėsiai ir sausai. Skanaus!
AUTORIUS: Jolita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
nedidelis dekriminalizuotas kiekis
2023-02-16 21:33
sutarkuoti obuoliai apibarstyti cukrumi tikrai neisvirs i marmelada bus kose panasi i grikiu ir nereikia svaigti apie marmeladinius saldainius siame tinklapyje yra labai daug graziu nuotrauku su receptais dekriminalizuotais ATSAKYTI
Pirdalita
2020-04-14 18:10
Saldainiai nuostabus! :} ATSAKYTI
Agnė
2017-09-26 13:26
Jūsų tokie gražūs - skaidrūs. Pabandžiau, tačiau konsistencija tai ką aš žinau, jokio skaidrumo, košės kratinys.... Kažką ne taip dariau. Kiek laiko reikia virti? ATSAKYTI
Greta
2017-09-26 15:37
Man irgi tamsi masė pavyko, bet skonis nuo to tikrai nenukentėjo :) ATSAKYTI
Agnė
2017-10-11 10:55
Bet išvaizda visai ne tokia.... ATSAKYTI
Reda
2017-10-11 13:37
O man gavosi panašiai. Turbūt nuo obuolių rūšies ir virimo laiko priklauso. Aš dar nepatinėjau masę pertrinti per sietelį ir įtariu, jog tas labai konsistencijai balų pridėjo, nes gavosi na beveik toks marmeladas kaip iš parduotuvės. Ir atsargiai, nepervirkit masės. Čia tokia slidi riba tarp pakankamo išvirimo ir pervirimo, nes ilgiau suvirusi ji kietesnė būna, bet jeigu nedavirsi, nesustings na arb ailgiau džiovinti reikės :) ATSAKYTI
Feliksas
2017-09-23 08:20
O be cukraus ar galima? ATSAKYTI
Jolita
2017-09-25 17:44
Galima būtų pabandyti, tik nesu tikra ar be cukraus bus tokia pati marmeladinė konsistencija ir ar pakankamai gerai sustings. Bet obuolių sūrį ir be cukraus girdėjau, kad kai kas daro, tad galbūt įmanoma ir marmeladą. Jeigu bandyčiau be cukraus, tada aš dar turbūt įpilčiau nugarintų obuolių sulčių šiek tiek (pavirinčiau kokį litrą sulčių, kol didžioji dalis skysčio nugaruotų ir liktų apie penktadalį ar net mažiau) ir tada virčiau marmeladą drauge su jomis. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital