Marinuotos šparaginės pupelės

AUTORIUS:
Janina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Marinuotos šparaginės pupelės
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Daug metų gaminu pagal šį tradicinį receptą ir jis dar niekada nenuvylė. Pupelės lieka traškios ir skanios, tinka kaip skanus garnyras prie mėsytės arba į sriubas arba tiesiog Daug metų gaminu pagal šį tradicinį receptą ir jis dar niekada nenuvylė. Pupelės lieka traškios ir skanios, tinka kaip skanus garnyras prie mėsytės arba į sriubas arba tiesiog užkandžiui. Labai skanu! (...daugiau) Janina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį šparaginių pupelių
1 litras vandens
4 šaukštai acto 9%
3 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
1 saujelė pipirų (grūdeliais)
1 vienetas lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pupelių ankščių galiukus nupjaustome. Jeigu norisi, pupeles galim pasmulkinti (tada talpiau susideda į stiklainius) arba marinuoti cielas.
2.
Pupeles sudedame į verdantį pasūdytą vandenį (1 l vandens imame 1 valgomą šaukštą druskos) ir verdame daugmaž 5 minutes. Po to išgriebiame pupeles kiaurasamčiu ir nardiname į šaltą vandenį (taip jos išliks tvirtesnės, traškesnės).
3.
Atvėsusias pupeles sudedame į švarius stiklainiukus ir užpilame verdančiu marinatu, išvirtu iš marinato ingredientų.
4.
Stiklainiukus pridengiame dangteliais. Į puodo dugną dedu virtuvinį ranškluostį, sustatau dangteliais pridengtus stiklainius. Pilu vandens, kad apsemtų maždaug 2/3 stiklainių aukščio, atsargiai, kad vandens nepatektų į vidų. Kaitinu, kol pradės vos vos virsnoti vanduo, 0,5 l talpos stiklainius pasterizuoju apie 15 min.
5.
Stiklainiukus sandariai užsukame, sudedame apverstus ir paliekame atvėsti. O tada nešame į rūsį ar sandėliuką.
AUTORIUS: Janina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Aa
2019-07-24 14:15
Sauksta druskos verdant dedu, o i marinata po to nebededu druskos ATSAKYTI
AS
2018-08-03 05:01
Aš darau marinatą ,kaip agurkams 4v.šaukštai dcukraus 3v.šaukštai druskos ir 1.3arbat,šaukštelio citrinos rūgštelės ant 1.5ltr vandens .Pupeles dedu į puodą ir paverdu kokias 3-5 minute ir sudedu į stiklainius .Pilu užvirusį marinatą ir ant viršaus užpilu 0.5v,šaukšto (maždaug) aliejausiš butelio .ir užsuku ,apverčiu ir palieku per naktį.Ryte į rūsį be jokio kaitinimo papildomo.O gaunasi skaniau nei agurkai. ATSAKYTI
Ausra
2017-07-20 15:20
Puikiai gavosi pernai, siemet darysiu vel ATSAKYTI
Edita
2016-08-01 18:03
Aciu, tikrai skanios pupeles pavyko ATSAKYTI
Vilija
2016-07-28 13:10
Geras receptas, pernai pagal ji dariau ir siemet vel darysiu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital