Marinuoti pomidorai su paprikomis žiemai

AUTORIUS:
Jadvyga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Marinuoti pomidorai ir paprikos
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Puikus garnyras prie karštų patiekalų! Taip marinuotų daržovių skoniai perspipina ir vieni kitus papildo. Atkreipkite dėmesį, kad marinato proporcija nurodyta 1 litrui Puikus garnyras prie karštų patiekalų! Taip marinuotų daržovių skoniai perspipina ir vieni kitus papildo. Atkreipkite dėmesį, kad marinato proporcija nurodyta 1 litrui vandens. (...daugiau) Jadvyga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį pomidorų
pagal poreikį paprikos
pagal poreikį česnako
Marinatui:
1 litras vandens
20 mililitrų acto 9%
1.5 šaukšto cukraus
1 šaukštas druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pomidorus renkuosi vidutinio dydžio - didesnius, jų imu tiek pat vienetų, kiek ir paprikų. Jei pomidorai mažesni, jų imu atitinkamai dvigubai daugiau nei paprikų. Visas daržoves kruopščiai nuplaunu, palieku nudžiūti.
2.
Pomidorus pjaunu perpus ar į keturias dalis, išpjaunu kotelių pagrindus. Paprikoms išpjaunu sėklas, paprikas supjaustau į keturias dalis.
3.
Pomidorus ir paprikas standžiai sudedu į švarius, iškaitintus 1 litro talpos stiklainius. Į kiekvieną stiklainį dedu po vieną nuvalytą česnako skiltelę.
4.
Matuoju, kiek reikės marinato: į stiklainį su daržovėmis pilu vandenį ir jį nupilu į matavimo indą - tiek marinato reikės vienam stiklainiui. Matuokite iš karto sudėjus į stiklainius, nes vėliau, kol ruošite mariantą, iš pomidorų išsiskirs sučlių, kurios visam stiklainio turiniui suteiks puikaus skonio, kurį gaila būtų nupilti :) Dėl tos pačios priežasties, marinato kiekį skaičiuokite pagal vieną stiklainį ir jį dauginkite iš stiklainių skaičiaus. Kai jau pamatuosite marinato kiekį, jau sudėtas daržoves galite dar truputį papresuoti, kad iš pomidorų išiskirtų daugiau sulčių.
5.
1 litrui marinato puode užvirinu 1 litrą vandens kartu su druska ir cukrumi, pamaišau, kol ištirps cukrus. Pilu actą, užvirinu ir išjungiu. Karštu marinatu užpilu daržoves.
6.
Stiklainius pridengiu steriliais dangteliais (neužsuku!). Į plataus puodo dugną dedu virtuvinį rankšluostėlį, sustau stiklainius ir užpilu vandeniu taip, kad dengtų kiek daugiau nei pusę stiklainio aukščio (atsargiai, kad vanduo nepatektų į stiklainius!). Kaitinu, kol užvirs vanduo puode, tuomet kiek sumažinu kaitrą, kad virsnotų ir 1 litro talpos stiklainius kaitinu apie 40 - 50 minučių.
7.
Iškaitintus stiklainius išimu iš puodo, sandariai užsuku. Sustatau dangteliais žemyn, šiltai užkloju ir palieku atvėsti. Saugoti vėsiame rūsyje. Skanaus!
AUTORIUS: Jadvyga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital