Marinuoti kelmučiai

AUTORIUS:
Sandra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Marinuoti kelmučiai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Kelmučiai
Marinatui:
1 litras vandens,
100 ml acto,
2 šaukštai cukraus,
1 šaukštas druskos,
6 juodieji pipirai,
10 kvapniųjų pipirų,
3 česnako skiltelės.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kelmučius nuvalome, supjaustome ir nuplauname.
Juos verdame dviejuose vandenyje - pirmą kartą dedame į šaltą vandenį, palaikome kol užvirs, o tada nupilame su putomis ir praplauname švariu vandeniu. Antrą kartą verdame 30 minučių nuo užvirimo ir tada nukošiame.
Paruošiame marinatą - vandenį, cukrų, druską ir pipirus sudedame į puodą ir užviriname. Gerai išmaišome, jog cukrus ir druska ištirptų. Tada supilame actą ir dar kartą užviriname.
Išvirtus kelmučius ir česnako skilteles sudedame į verdantį marinatą ir paverdame 3 minutes.
Tada viską išpilstome į iškaitintus stiklainius ir užsukame iškaitintais dangteliais. Apverčiame stiklainius dangteliais žemyn, šiltai apklojame ir paliekame visiškai atvėsti.
AUTORIUS: Sandra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Vanda
2019-04-04 16:45
O kiek pagal si recepta reikia kelmuciu? Juk priklauso nuo to kiek porciju gaunasi?
ATSAKYTI
Ieva
2019-04-05 09:50
Sunku tiksliai nusakyti, labai priklauso nuo grybų dydžio, kiek sukrenta verdami, kiek vandens sugeria. Aš matuoju taip - apvirtus grybus sudedu į stiklainį, kuriame marinuosiu, užpilu iki viršaus to paties virimo vandens. Tada vandenį iš stiklainio nupilu į matavimo indą - tiek reikės tam kelmučių kiekiui marinato. Tada tiek marinato paruošiu būtent tam grybų skaičiui. Čia jeigu vienam stiklainiui, jei daugiau grybų, daugiau stiklainių - proporcingai skaičiuoju :) ATSAKYTI
Vilma
2018-09-22 19:28
Česnakus reikia supjaustyti ir virti kartu su kelmučiais 30 min. Ar česnakus sudeti tik kai verdamas marinatas? ATSAKYTI
Laima
2018-09-22 21:50
Česnakus tiesiai į verdamą marinatą, prieš tai virti nereikia. ATSAKYTI
Karolina
2018-09-12 15:50
9% actas? ATSAKYTI
Diana
2018-09-12 17:14
Taip, aš pagal šį receptą marinuoju su 9 proc. actu, skaniai būna ATSAKYTI
Daiva
2018-09-16 21:47
O juos galima valgyti jau daugiau neapdorojus, iš to marinate? ATSAKYTI
Diana
2018-09-16 22:29
Tikrai galima, jie juk apvirti ir užkonservuoti. Dedu juos ant sumuštinių, į salotas ar tiesiog vienus valgau :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital