Autorius apie receptą:
Su besibaigiančiu agurkų derliumi šiais metais išbandau naują receptą: marinuoti agurkai su garstyčiomis. Už receptą dėkoju draugei Rasai, kuri mielai juo pasidalino su
Su besibaigiančiu agurkų derliumi šiais metais išbandau naują receptą: marinuoti agurkai su garstyčiomis. Už receptą dėkoju draugei Rasai, kuri mielai juo pasidalino su manimi. Kaip draugė patikino, tai jos skaniausi agurkai. Iš 1,5 normos man išėjo 5 po 0,7 l stiklainiai. Receptą rašau 1 normos.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
pagal poreikį
agurkų
Marinatui:
1 litras
vandens
200 mililitrų
cukraus
200 mililitrų
acto 9%
3 šaukštai
druskos
(nubrauktų, be kaupo)
6 šaukšteliai
garstyčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Agurkus nuplauname, supjaustome griežinėliais ir sudedame į švarius stiklainius.
2.
Į vandenį pilame actą, beriame cukrų, druską, dedame garstyčias, gerai sumaišome.
3.
Marinatą pilame į stiklainius su agurkais.
4.
Stiklainius pridengiame steriliais dangteliais (neužsukti!). Į plataus puodo dugną dedame virtuvinį rankšluostėlį, sustatome stiklainius ir užpilame vandeniu taip, kad dengtų kiek daugiau nei pusę stiklainio aukščio (atsargiai, kad vanduo nepatektų į stiklainius!). Kaitiname, kol užvirs vanduo puode, tuomet kiek sumažiname kaitrą, kad pamažu virtų ir kaitinu apie 15 minučių.
5.
Iškaitintus stiklainius išimame iš puodo, sandariai užsukame. Sustatome dangteliais žemyn, šiltai užklojame ir paliekame atvėsti. Saugome vėsiame rūsyje.