Marinuoti agurkai pomidorų tyrėje žiemai (be kaitinimo)

AUTORIUS:
Jadvyga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Marinuoti agurkai pomidorų tyrėje žiemai (be kaitinimo)
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Puikūs būdas panaudoti agurkus ir pomidorus iš daržo! Agurkai pavyksta kvapnūs ir labai labai skanūs. Gardžiausia, žinoma, taip ruošti mažus agurkėlius - jie bus Puikūs būdas panaudoti agurkus ir pomidorus iš daržo! Agurkai pavyksta kvapnūs ir labai labai skanūs. Gardžiausia, žinoma, taip ruošti mažus agurkėlius - jie bus traškesnis, bet tinka ir su peraugusiais, tuomet juos reikėtų supjaustyti griežinėliais. Pagal nurodytas proporcijas paruoštiu 6 vnt. 1 litro talpos stiklainius. Receptui tinka ir pomidorai su "sumušimais", paminkštėjimais, tik juos reikėtų gerai apipjaustyti. (...daugiau) Jadvyga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį agurkų
12 skiltelių česnako
3 vienetai aitriosios paprikos (nebūtina)
Marinatui:
3 kilogramai pomidorų (svoris nuvalytų)
10 šaukštų cukraus
10 šaukštų acto 9%
5 šaukštai druskos
4 vienetai gvazdikėlių
20 vienetų pipirų (žirneliais)
3 vienetai lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Agurkus nuplaunu, nuvarvinu. Jeigu agurkai maži - nupjaunu galiukus, jei dideli - supjaustau riekelėmis.
2.
Į kiekvieną švariai išplautą, nuplikytą stiklainį dedu po 2 skilteles į kelias dalis perpjauto česnako, pusę aitriosios paprikos, sudedu agurkus. Iki viršaus užpilu verdančiu vandeniu, pridengiu steriliais dangteliais ir palieku 20 minučių pastovėti. Po 20 minučių nupilu vandenį ir dar kartą užpilu verdančiu vandeniu, pridengiu ir palieku dar 20 minučių. Pasiruošiu 6 vnt. 1 litro talpos stiklainius.
3.
Kol agurkai stovi vandenyje, pasiruošiu pomidorus: juos nuplaunu, kruopščiai apipjaustau visus "sumušimus" ir paminkštėjimus. Sutrinu elektriniu trintuvu. Galingas trintuvas turėtų įveikti ir odeles ir sėklytes, jei Jūsiškis silpnesnis, prieš tai pomidorus galite nuplikyti, nulupti, o sutrintus perkošti per sietelį, kad neliktų sėklyčių.
4.
Pomidorus sudėti į puodą, berti druska, cukrų, dėti prieskonius ir kaitinti, kol užvirs, truputį pamaišant. Virti 5 minutes, supilti actą ir dar kartą užvirinti.
5.
Nuo agurkų nupilti vandenį ir supilti pomidorų tyrę. Stiklainius sandariai užsukti. Sustatyti dangteliais žemyn, šiltai užkloti ir palikti visiškai atvėsti.
AUTORIUS: Jadvyga
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (1)
Birutė
2019-08-26 22:59
net 3 kartus užpylinėjau. Po savaitės dangteliai išsipūtė vienam indeliui rūryje...Laukiu kada kiti 2 išsipūs... ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital