Marinuoti agurkai pagal Editos Mildažytės receptą

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 43)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 43)
Editos Mildažytės marinuoti agurkai
Autorius apie receptą: Šiuo marinatu galima marinuoti daugelį daržovių, man ypač skanūs ne tik agurkėliai, bet ir su juo marinuoti burokėliai. Taip marinuoti labai tinka šaltibarščiams. Šiuo marinatu galima marinuoti daugelį daržovių, man ypač skanūs ne tik agurkėliai, bet ir su juo marinuoti burokėliai. Taip marinuoti labai tinka šaltibarščiams. Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį agurkų (kiek tilps į 4 - 5 700 ml stiklainius)
5 galvos krapų
1 sauja petražolių
10 skiltelių česnako
15 vienetų kvapiųjų pipirų (žirneliais)
Marinatui:
750 mililitrų vandens
250 mililitrų cukraus
250 mililitrų acto
1.5 šaukšto druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Agurkus švariai nuplauname, nupjaustome galiukus.
2.
Į švarius stiklainius dedame krapų, smulkintų česnakų, kvapiųjų pipirų, petražolių, tada pridedame agurkų, kiek telpa.
3.
Iš marinatui skirtų produktų išverdame marinatą: užvirti vandenį su druska ir cukrumi, tuomet supilti actą ir dar kartą užvirti.
4.
Marinatu užpilame agurkus, pridengiame dangteliais ir palaikome 30 min.
5.
Nupilame marinatą atgal į puodą, jį užverdame ir vėl užpilame agurkus. Jei stiklainiai 1 l ar mažesni, užsukame steriliais dangteliais ir, sudėję stiklainius dugnu aukštyn, užklojame šiltai.
6.
Jei stiklainiai didesni nei 1 l, antrą kartą užpylę palaikome 30 min., vėl nupilame marinatą į puodą, jį vėl užverdame, užpilame agurkus, užsukame ir užklojame šiltai. Marinato užtenka maždaug 4 - 5 vnt. 700 ml talpos stiklainiams.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (12)
Gintaras
2020-08-07 09:42
žiauriai daug cukraus ir acto tokiam kiekiui vandens ATSAKYTI
Dalenora
2020-08-21 14:45
Ar bandėt? Aišku kad ne, nes tikrai patiktų. Viskas gerai su tuo actu, nes jis vienas, prie vieno gesinasi cukrumi. ATSAKYTI
Edita
2018-08-03 20:04
Visada siuo receptu darau, nerealiai skanu, niekas netiki, kad naminiai, o ne is parduotuves. Saldziaruksciai. ATSAKYTI
2018-07-22 21:03
Pernai marinavau pagal šį receptą, nepatiko, nes labai ,,stiprus,, Valgant net gerklę graužia. ATSAKYTI
močiutė
2018-07-21 21:50
Išmėginau daug agurkų konservavimo būdų ir apsistojau prie : 1. paprasto rauginimo - 1l šalto vandens - 1 kupinas šaukštas druskos ir krapų, lapų. Uždengti plastmasiniais dangteliais ir iškart nešti į vėsią patalpą.
2 būdas - marinatui 1 l vandens, 1 kupinas š druskos, 4 š cukraus ir 100 ml acto. Išmikytus šaltam vandeny agurkus dedu į stiklainiukus 0,7 l arba 1 l talpos, dedu krapų, česnako, kvep pipirų, lauro lapą arba gali būti mišinys iš parduotuvės, užpilu karštu marinatu, dedu stiklainiukus į puodą su šiltu vandeniu ir pakaitinu. Kai vanduo užverda - apie 10 min. Neiššovė niekada :) ATSAKYTI
Danas.
2018-07-20 17:38
Uzpilinejam verdanciu vandeniu, ar truputi atvesusiu? ATSAKYTI
Santa
2018-07-22 08:55
Karštu, bet ne verdančiu, kad neįskiltų stiklainiai :) ATSAKYTI
Vilija
2018-07-20 15:58
Visiškai kvailas receptas,be proto daug cukraus ir acto. ATSAKYTI
Loreta
2018-07-17 18:49
Labai daug acto
ATSAKYTI
Ona
2019-08-12 14:52
Bet labai skanu ir ne per rūgštu ATSAKYTI
Ninė
2018-07-12 12:58
Užpilstymo - nupilstymo procedūrą žymiai patogiau pakeisti agurkų blanširavimu verdančiame vandenyje, kur jie įleidžiami su skylėtu tam tikru dubeniu. Saugesnis būdas. Jau n metų nebesipilstau...O rezultatas tas pats. ATSAKYTI
Aldona
2019-07-13 09:31
4ltr vandens 8 šaukštai druskos 8 šaukštai cukraus 400 mlr acto užpilt 2kart karštu vandeniu krapų česnakų krienų lapų labai skanu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital