Mano skaniausias Napoleonas su citrininiu kondensuoto pieno kremu

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Mano skaniausias Napoleonas su citrininiu kondensuoto pieno kremu
Mano skaniausias Napoleonas su citrininiu kondensuoto pieno kremu
Mano skaniausias Napoleonas su citrininiu kondensuoto pieno kremu
Autorius apie receptą: torto variantų yra daugybė – tiek tešlos, tiek kremų įvairovė tikrai leis išsirinkti sau patinkantį variantą. Aš šį kartą pasirinkau seną seną receptą, rastą mamos torto variantų yra daugybė – tiek tešlos, tiek kremų įvairovė tikrai leis išsirinkti sau patinkantį variantą. Aš šį kartą pasirinkau seną seną receptą, rastą mamos receptų sąsiuvinyje, kuriam metų daugiau, nei man.. Tad „Napoleonas“ iš senų laikų, kai tortai buvo kepami tik šventėms, todėl visada būdavo patys skaniausi.
Skaniausias Napoleonas, kokį kada nors esu valgius. Ir, pasirodo, viskas padaroma daug paprasčiau, nei maniau! Tortas skanesnis bent parą pastovėjęs. Prieš valgant rekomenduoju palaikyti kambario temperatūroje, kad šiek tiek suminkštėtų, nes būna pakankamai kietas.
Ingredientai skirti 22 cm skersmens tortui.
(...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
460 gramų miltų
340 gramų kepinių margarino (arba sviesto)
1 vienetas kiaušinių
50 gramų grietinės
40 mililitrų vandens (šalto)
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
340 gramų sviesto (minkšto)
250 gramų kondensuoto pieno, saldinto
70 gramų cukraus pudros
3 saujos razinų
1 vienetas citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai į didelį dubenį suberiame miltus, dedame gabaliukais supjaustytą šaltą margariną, kiaušinį, grietinę ir druską. Kapojame viską mentele kepimui, kol margarinas sukapojamas į mažus gabaliukus. Galima visa tai dėti ant stalo ir kapoti peiliu, bet dubenyje paprasčiau ir virtuvė nebūna miltuota. Supilame vandenį ir toliau minkome rankomis, kol užminkome vienalytę tešlą. Padaliname ją į 7 dalis, ir pastatome į šaldytuvą 1-2 val., aš laikiau tik valandą, bet kuo labiau atšaldysite tešlą, tuo bus geriau. Tuomet iškočiojame iš kiekvieno gabaliuko šiek tiek didesnius nei 22 cm. lakštus, dedame 22 cm. torto formos dugną, apipjauname lakštą ir visą subadome šakute, kad kepdamas stipriai nepakiltų. Iš likusių tešlos nuopjovų iškočiojame lakštą, kurį susmulkinsime trupiniams papuošimui.
2.
Lakštus kepame 220° C orkaitėje apie 7 minutes, kol gražiai pagelsta. Tikslų laiką žiūrėkite pagal savo orkaitės kaitrumą ir stenkitės lakštų neperkepti, nes kitaip jie labai trupės ir tortas bus kietas. Iškeptus lakštus atvėsiname ant grotelių.
3.
Kremui visi produktai turi būti kambario temperatūros (!). Sviestą plakame elektriniu plakikliu, kol tampa purus ir jo tūris padidėja. Plakdami per kelis kartus suberiame pudrą. Sumažiname plakimo greitį ir per kelis kartus plakdami supilame kondensuotą pieną. Supilame citrinos sultis, trumpai paplakame, kad sultys susimaišytų su kremu. Atsidedame maždaug penktadalį kremo torto aptepimui. Į kremą suberiame vandenyje išmirkytas razinas.
4.
Ant lakšto dedame 2 - 3 šaukštus kremo. Kremą paskirstykite taip, kad užtektų visiems sluoksniams, paskirstome ant viso biskvito. Sutepame visus lakštus. Torto viršaus netepame kremu. Uždedame ant viršaus lėkštę arba torto formos dugną, ir paslegiame kuo nors sunkesniu. Palaikome šaldytuve 3-4 val. arba kol gerai sustingsta. Apipjaustome sustingusio torto kraštus, kad būtų lygūs. Aptepame pasiliktu kremu ir apibarstome susmulkinto paskutinio lakšto trupiniais.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Violeta
2022-01-18 15:00
Nuostabus receptas. Ačiū autorei. ATSAKYTI
Jole
2020-12-23 22:46
30 metų kepu šį tortą,,dar tirpios kavos dedu î kremą,o jeigu nėra kavos,rūdų kremą maišai su kondensuotų,Fantastiško skonio gaunasi,15 min ir torto nera

ATSAKYTI
Ema
2017-12-30 09:51
Kodel ji vadinti napoleonu jei receptas ne is tolo ne toks. Tortas ir tiek - plonu lakstu ir kondensuoto kremo ATSAKYTI
Augustė
2017-12-30 14:26
Taip, autentiškas Napoleonas gaminamas su plikytu sviestiniu kremu, bet juk autorė ir parašiusi, jog šis tortas su kitokiu kremu (beje, labai skaniu). O pačių lakštų receptūra iš tiesų yra kaip tradicinio Napoleono, nors iš tiesų, kas yra visiškai tradicinis receptas, šis klausimas daug diskusijų susilaukia, nes kaip ir cepelinus, taip ir Napoleoną kiekviename krašte ir net kiekviena šeimininkė gamina truputį kitaip :) O šis tortas man labai skanus. Tik svarbu gaminant lakštus (kaip ir visada gaminant kapotą tešlą) naudoti labai šaltą sviestą (geriausia - iš šaldiklio), gaminti vėsesnėje patalpoje ir neperminkyti tešlos. Na ir lakštų neperkepti (kepti tiki iki pagelsta, jokiu būdu neturi paruduoti). Tada jie bus trapūs, nekieti ir tortas pavyks dieviškas! ATSAKYTI
Sigita
2017-09-03 11:24
Kai pirmąkart dariau irgi gavosi kietas, dariau iš vakaro. Bet dabar kai darysiu, tai sudrėkinsiu sultimis lakštus šiek tiek, o kremas šis labai skanus. ATSAKYTI
Rita
2017-09-04 14:58
AS tai ir taip, ir taip bandziau :) man labiau patiko sulaistytas, o vyrui - kai nelaisciau papildomai. Tai sulaistyti patarciau tiem, kas slapesnius tortus megsta, arba tuomet daugiau kremo tepti ir ilgiau saldytuve laikyti. ATSAKYTI
Kepėjas
2017-04-18 08:33
Nu ne kas su tuo tortu, labai kietas, grynai valdiškas... ATSAKYTI
Toma
2017-04-18 17:55
O valgete iskart ar leidote bent pora dienu pastoveti? Napoleonas stovedamas skaneja, sviezias jis ne kazka, nes lakstai stovint minksteja. Man sitas receptas labai patiko, tik truputi interpretavau - nedejau razinu, bet du sluoksnius sutepiau serbentu uogiene ATSAKYTI
Saulė
2017-12-30 14:29
Galbūt perminkėte tešlą (kapotą tešlą reikėtų minkyti minimaliai, tik kol viskas susijungia) ar perkepėte lakštus? Man šis tortas pavyko puikus ir kremas labai patiko. Tik leiskite tortui pastovėti bent parą (o dar geriau - bent dvi), tad viskas susigeria, suminkštėja. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital