Mano pats skaniausias medaus tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Medaus tortas
Medaus tortas
Medaus tortas
Medaus tortas
Medaus tortas
Autorius apie receptą: Patikėkit, tokio skanaus medaus torto nebuvau ragavusi! Kai prisimenu jo skonį, norisi kuo greičiau jį kepti vėl. Man jis kolkas skaniausias tortas, kokį tik esu pati kepusi! Raginu Patikėkit, tokio skanaus medaus torto nebuvau ragavusi! Kai prisimenu jo skonį, norisi kuo greičiau jį kepti vėl. Man jis kolkas skaniausias tortas, kokį tik esu pati kepusi! Raginu ir jus nepatingėti ir progai pasitaikius kepti, nes vertas, vertas, vertas! :) Tortukas gaunasi minkštutis, švelnus, nesunkus, net sakyčiau gaivus, tiesiog tirpstantis burnoje. Labai patiko dar ir tai, kad pakankamai greitai pagaminau, užtrukau apie 2,5 val. Tiesa, vėliau šaldytuve laikiau 2 paras. (...daugiau) Reda, Miss Dish
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
370 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių
50 gramų sviesto
50 gramų cukraus
40 gramų rudojo cukraus
2 šaukštai medaus
1 šaukštas acto
0.5 šaukštelio sodos
Kremui:
1.5 šaukšto želatinos
900 gramų grietinės, 30% riebumo
60 mililitrų vandens (šalto)
6 šaukštai cukraus pudros
0.5 vieneto citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į metalinį dubenį (ar puodą) mušti kiaušinius, pilti medų, dėti sviestą, suberti cukrų ir dėti virš puodo su vandeniu. Vis maišant kaitinti, kol taps vientisa masė ir/ar ištirps cukrus, bet neužvirti.
2.
Į gautą masę supilti actu nugesintą sodą, išmaišyti. Galiausiai suberti miltus ir užminkyti tešlą. Tešla turi visiškai nelipti prie rankų. Tada padalinti ją į 5 lygias dalis ir kiekvieną dalį labai plonai iškočioti tiesiai ant kepimo popieriaus (pabrėžiu, lakštus kočioti labai plonai, kadangi kepant jie pasipučia). Paėmus norimo dydžio apvalią formą ir uždėjus ant kiekvieno iškočioto tešlos lakšto, apipjauti.
3.
Kepti po vieną lakštą ~5 minutes iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Nupjautus tešlos kraštus irgi iškepti. (Man viskas ėjosi labai greitai ir sklandžiai, kadangi, kol kepiau vieną lakštą, kitą kočiojau, išėmus iškeptą, iškart dėjau naują kepti, ir taip kol iškepiau visus. ) Iškeptus lakštus atvėsinti ant grotelių.
4.
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti. Želatiną, maišant, ištirpinti ant mažos ugnies (neužvirti). Palikti atvėsti.
5.
Į didelį dubenį krėsti grietinę, suberti cukraus pudrą ir išplakti iki standumo. Supilti citrinos sultis, išmaišyti, paragauti ar nieko netrūksta. Želatiną maža srovele, plakant, supilti į kremą. Kokioms 5-10 minučių padėti į šaldytuvą, kad kremas šiek tiek sutvirtėtų. Galiausiai pertepti biskvitinius lakštus ir papuošti. Statyti į šaldytuvą bent parai. SKANAUS!!!
6.
Aš papuošiau visiškai paprastai, supjausčiau tešlos atraižas nedidelėmis juostelėmis ir užbarsčiau ant torto viršaus.
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Kristina
2023-04-07 14:23
Mano manymu miltų kiek daugoka nurodyta. Ir medaus sakyčiau reiktų kiek daugiau. Tortus kepiau labai seniai, tad gali būti ir mano klaida, kad nepagalvojau. Bet šiaip viskas gaunasi sklandžiai. Džiugina ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital