Mangų putėsių tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Mangų putėsių tortas
Mangų putėsių tortas
Mangų putėsių tortas
Mangų putėsių tortas
Mangų putėsių tortas
Mangų putėsių tortas
Mangų putėsių tortas
Autorius apie receptą: Šis mangų putėsių tortas – tikra vasariška svajonė. Susluoksniuotas iš lengvo citrininio biskvito, minkštų mangų putėsių ir mangų želės, šis tortas ryškaus skonio, Šis mangų putėsių tortas – tikra vasariška svajonė. Susluoksniuotas iš lengvo citrininio biskvito, minkštų mangų putėsių ir mangų želės, šis tortas ryškaus skonio, bet tuo pačiu ir išskirtinio lengvumo, tad kiekvienas kąsnis tiesiog tirpsta burnoje. Jeigu mėgstate mango vaisius, būtinai išbandykite ir šį receptą, tikrai nenusivilsite! (...daugiau) Rasa, Cakesperiments
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
1 vienetas kiaušinių
40 gramų cukraus
40 gramų kvietinių miltų
20 gramų sviesto
20 mililitrų citrinų sulčių
1/4 šaukštelio kepimo miltelių
2 gramai citrinos žievelės
1/8 šaukštelio druskos
Sirupui:
15 mililitrų citrinų sulčių
15 mililitrų vandens
10 gramų cukraus
Kremui:
250 gramų konservuotų mangų (arba šviežių, nuluptų ir be kaulo)
220 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (gali būti 30 - 35% riebumo)
125 gramai graikiško jogurto (tiršto, 4% riebumo)
125 gramai cukraus pudros
12 gramų želatinos
3 šaukštai vandens (šalto)
Viršui:
250 gramų konservuotų mangų (arba šviežių, nuluptų ir be kaulo)
1.5 šaukšto vandens (šalto)
5 gramai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui įkaitinkite orkaitę iki 180°C (be vėjelio).
2.
Išklokite 15 cm skermens kepimo formos dugną kepimo popieriumi. Šonus palikite be popieriaus ir netepkite riebalais.
3.
Citriną gerai nuplaukite kempinėle ir nutarkuokite pusę žievelės (tik geltoną dalį). Išspauskite sultis ir atidėkite į šalį.
4.
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
5.
Puode ant vidutinės kaitros išlydykite sviestą ir laikykite šiltai. Neužvirkite.
6.
Elektriniu plaktuvu plakite kambario temperatūros kiaušinį ir cukrų tol, kol masė patrigubės ir stipriai pabals. Pakėlus plaktuvo šluoteles, nuo jų nutekėjusios juostos, prieš susilygindamos su visu plakiniu, turėtų paviršiuje išsilaikyti kelias sekundes. Plakimas turėtų užtrukti apie 2-3 minutes. Supilkite šiltą lydytą sviestą, citrinos sultis, sudėkite nutarkuotą žievelę ir dar paplakite, kol viskas gerai susimaišys. Tešla taps kiek skystesnė.
7.
Į tešlą įsijokite miltus su kepimo milteliais ir druska. Jeigu pakankamai gerai išplakėte kiaušinį, miltai neskęs, o liks tešlos paviršiuje. Silikonine mentele arba šaukštu, atsargiai įmaišykite miltus. Maišant nuolat sukite indą, kad išgaudytumėte visas miltų kišenėles. Maišykite tik tol, kol nebesimato sausų miltų.
8.
Pilkite tešlą į paruoštą kepimo formą. Kepkite 20-25 minutes, kol viršus gražiai pagels.
9.
Išėmę biskvitą iš orkaitės, palaukite kelias minutes, tuomet apipjaukite šonus neaštriu peiliu ar metaline mentele, išimkite iš kepimo formos ir perkelkite ant grotelių pilnai atvėsti.
10.
Citrinų sirupui į dubenėlį ar puodelį supilkite citrinos sultis, vandenį ir cukrų. Maišykite, kol cukrus pilnai ištirps. Atidėkite į šalį, kol pasiruošite surinkti tortą.
11.
Mangų putėsiams (kremui) nedideliame dubenėlyje želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti (bent 5-10 min.)
12.
Jeigu naudojate konservuotus mangus, nupilkite sirupą. Jeigu šviežius – nulupkite ir nupjaustykite nuo kaulo. Turėtumėte turėti 500 g paruoštų mangų gabaliukų. Sutrinkite juos trintuvu iki vientisos tyrės konsistensijos. Perkoškite mangų tyrę per tankų sietelį, kad joje nebeliktų jokių mango kaulo “plaukų”.
13.
Atskirame dubenyje sumaišykite graikišką jogurtą ir cukraus pudrą.
14.
Supilkite 250 g mangų tyrės ir gerai išmaišykite.
15.
Dubenėlį su išbrinkusia želatina dėkite ant puodo su garuojančiu vandeniu taip, kad dubenėlis neliestų karšto vandens. Kaitinkite tik tol, kol želatina pilnai ištirps. Jokiu būdu neužvirkite ir stenkitės neperkaitinti.
16.
Kelis šaukštus mangų-jogurto mišinio dėkite į dubenėlį su ištirpusia želatina, gerai išmaišykite ir viską supilkite atgal į likusį mangų-jogurto mišinį. Viską gerai išmaišykite.
17.
Atskirame inde išplakite šaltą grietinėlę. Stenkitės neperplakti. Dėkite giretinėlę į mangų-jogurto mišinį ir atsargiai išmaišykite.
18.
Atvėsusį biskvitą dėkite ant torto padėklo ar lygios lėkštės. Apjuoskite acetato juosta ir metaliniu žiedu.
19.
Sulaistykite biskvitą anksčiau paruoštu citrininiu sirupu.
20.
Pilkite mangų putėsius ant biskvito ir išlyginkite viršų. Šaldykite tortą šaldytuve 1-2 valandas, kol putėsiai kiek sutvirtės.
21.
Viršui paruoškite želatiną tokiu pat būdu, kaip ir putėsiams.
22.
Sumaišykite ištirpintą želatiną su likusiais 250 g mangų tyrės. Pilkite mangų tyrę ant putėsių sluoksnio. Darykite tai labai atsargiai, nes putėsiai dar nėra pilnai sustingę. Atsargiai išlyginkite paviršių.
23.
Laikykite tortą šaldytuve, kol mangų želė šek tiek sutvirtės, bet bus dar minkšta. Papuoškite torto viršų pagal savo skonį ir fantaziją. Toliau stingstanti želė užfiksuos dekoracijas vietoje. Priklausys, kaip puošite, bet jeigu bandysite tai daryti želė sluoksniui pilnai sustingus, dekoracijos nuo jo tiesiog nuslys.
24.
Leiskite tortui pilnai sustingti laikydami šaldytuve bent 5 valandas ar per naktį. Prieš patiekdami, atsargiai nuimkite metalinį žiedą ir nulupkite acetato juostą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Silvija
2022-11-06 10:17
Tortas tikrai nuostabus! Saldus, bet ne perdaug ir gaivus. Labiausiai as dekinga uz issamiai parasyta gaminimo instrukcija, viskas parasyta labai aiskiai kaip ka daryt. Ir tikrai uztrukau ji gamint, su visais indu plovimais, apie 2 valandas, bet tikrai nesigailiu. Labiausiai reikia atkreipt demesi i biskvito kepimo forma, kurios ilgis 15cm, tikrai tokiame ir reikia kepti. As padariau klaida paimdama didesni, neuzteko mases aptepti viso dugno storai, truputi krastai apdege, netgi truputi pats biskvitas perkepe. Kaip ir sakiau tai buvo mano klaida, nes mazesnio neturejau. Bet nieko, issisukau is situacijos paimdama is folijos padaryta kvadratini kepimo inda ir dariau kvadratines formos pyraga. Darkart sakau, gavos puikiai, pyragas tirpo burnoje! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital