Autorius apie receptą:
"Granita" tai labai gardus sicilietiškas desertas. Gaminimo procesas labai paprastas. O juk vasarą tikrai nesinori ilgai leisti laiko virtuvėje.
"Granita" tai labai gardus sicilietiškas desertas. Gaminimo procesas labai paprastas. O juk vasarą tikrai nesinori ilgai leisti laiko virtuvėje.
Oksana, Gyvensenos akademija
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
200 gramų
melionų
(be žievės ir sėklų)
65 gramai
mango tyrės
50 mililitrų
vandens
1 šaukštas
klevų sirupo
2 šaukšteliai
vandens
(rožių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Melioną supjaustome gabalėliais.
2.
Į maisto smulkintuvą dedame melioną, mango tyrę, pilame vandenį ir rožių vandenį, klevų sirupą ir sutriname iki vientisos masės.
3.
Masę pilame į plačią forma (kad masės aukštis nebūtų daugiau kaip 2 cm). Dedame į šaldymo kamerą.
4.
Kas 30 min. šakute permaišome desertą, kol susiformuos panaši į kristalus masė. Šio žingsnio praleisti negalima, nes išeis tiesiog ledo gabalas.
5.
Desertą dedame į pasirinktus indelius ir tiekiame.