Šventiškas mangų ir maskarponės pyragas

AUTORIUS:
Ruslan Bolgov
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Mangų maskarponės pyragas
Mangų maskarponės pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
400 gramų miltų (naudojome Kauno grūdų Ekstra)
200 gramų sviesto (minkšto)
100 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno ("Rududu")
100 gramų maskarponės sūrio
100 gramų migdolų miltų
2 vienetai kiaušinių trynių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 vienetas apelsinų (reikės žievelės)
Kremui:
500 gramų mango tyrė
500 gramų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų kokosų pieno (pilno riebumo)
250 gramų maskarponės sūrio
100 gramų klevų sirupo
100 gramų vandens (šalto)
30 gramų želatinos
Papuošimui:
šiek tiek mango vaisiaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Miltus suberiame į dubenėlį, tada suberiame migdolų miltus, sudedame kubueliais pjaustytą sviestą, įmušame kiaušinių trynius. Sudedame maskarponę, karamelizuotą kondensuotą pieną ir kepimo miltelius. Įtarkuojame apelsino žievelę ir užminkome tešlą.
2.
Suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir įdedame į šaldytuvą 30 minučių.
3.
Tešlą iškočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų (taip kočioti bus lengviau, tešla neprilips). Ja išklojame apvalią formą (naudojau 26 cm skersmens)., suformuojant ir kraštelius. Subadome šakute, užklojame kepimo popieriumi ir užberiame pupelių, žirnių ar kažko kito sunkesnio, kad kepdama tešla nesideformuotų.
4.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitingoje orkaitėje apie 25 - 30 minučių, kol gražiai paruduos. Iškepusį pyrago pagrindą paliekame atvėsti.
5.
Kremui želatiną užpilame 100 mililitrų šalto vandens, paliekame 15-20 minučių išbrinkti ir ištirpiname virš karšto vandens vonelės (želatina neturi užvirti!). Paliekame atvėsti.
6.
Grietinėlę išplakame iki standumo. Kokoso pieną išplakame su klevų sirupu, mango tyre ir maskarpone. Plakimo metu supilame ištirpintą želatiną. Į masę atsargiai įmaišome grietinėlę. Padedame į šaldytuvą, kad truputį sustingtų.
7.
Į atvėsusį pagrindą dedame mango kremą ir paliekame valandai-dviems šaldytuve, jog galutinai sustingtų.
8.
Patiekdami galime pyragą papuošti šviežio mango kubeliais.
Patarimai:
Mango tyrę galima keisti mangų nektaru, tuomet nereikia naudoti klevų sirupo.
RECEPTO DRAUGAS: Kauno Grūdai
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital