Panakota su mandarinais

AUTORIUS:
Ieva
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Panakota su mandarinais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Ši panakotos variacija tikrai patiks visiems mėgstantiems gaivius, burnoje tirpstančius desertus, na ir tuos, kurie mėgsta sunaudoti ingredientus likusius po švenčių, šiuo Ši panakotos variacija tikrai patiks visiems mėgstantiems gaivius, burnoje tirpstančius desertus, na ir tuos, kurie mėgsta sunaudoti ingredientus likusius po švenčių, šiuo atveju - mandarinus. Desertas paruošiamas nesudėtingai, skonis tikrai puikus, tad tai nuostabus būdas mandarinus prikelti naujoms patirtims. (...daugiau) Ieva
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 sluoksnis:
8 vienetai mandarinų
4 šaukštai vandens
10 gramų želatinos
0.5 šaukšto cukraus
2 sluoksnis:
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai cukraus
4 šaukštai vandens
10 gramų želatinos
0.5 šaukštelio vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmam sluoksniui į dubenį įpilti šalto vandens, ant jo užbarstyti želatinąi. Atidėti 15 minučių, iki išbrinks.
2.
Mandarinus nulupti, išspausti sultis. Galima tai daryti elektriniu spaustuvu arba tiesiog sudėti į dubenį ir spausti šaukštu ar šakute. Tuomet perkošti, kad liktų kuo mažiau minkštimo.
3.
Išbrinkusią želatiną ištirpinti garų vonelėje. Šiek tiek atvėsinti.
4.
Į dubenį su mandarinų sultimis suberti cukrų, išmaišyti. Maišant supilti ištirpusią ir pravėsusią (bet dar lengvai šiltą) želatiną.
5.
Į stiklines (naudojau 4 stiklines) lygiomis dalimis supilti mandarinų masę ir dėti į šaldytuvą iki sustings.
6.
Kai pirmas sluoksnis sustings, pasiruošti antrą sluoksnį. Į dubenį pilti vandenį, ant jo užbarstyti želatin ir palikti apie 15 minučių, iki kol išbrinks.
7.
Į puodą suberti cukrų, pilti grietinėlę ir pakaitinti iki kol cukrus ištirps. Tuomet nukelti nuo kaitros, sudėti vanilę, želatiną ir išmaišyti iki kol želatina ištirps ir masė taps vientisa. Palikti atvėsti iki kambario temperatūros. Tada atsargiai, geriausia šaukštu grietinėlės masę paskirstyti į stiklinės ant mandarinų sluoksnio.
8.
Paruoštus desertus dėti į šaldytuvą bent porai valandų, kad visiškai sutvirtėtų.
AUTORIUS: Ieva
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital