Mamos gira

AUTORIUS:
Ignas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
Mamos gira
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 l vandens
1 kg juodos duonos
0.5 kg cukraus
1 šaukštas razinų
50 gr mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Suraikyta ir orkaitėje paskrudinta juoda duona užplikoma verdančiu vandeniu, ataušinama, pridedama su cukrumi ištrintų mielių ir paliekama  24 val. Vėliau iškošiama ir supilstoma į sandariai užkemšamus indus, butelius  (į kiekvieną įberiama po kelias razinas). Tinka po 1—2 parų.
AUTORIUS: Ignas
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Gedrus
2012-09-01 23:09
Viska perskaicius suprantama kad geriausiai sekti rauginimo valandu metodu, nes perrugus gira igauna didelius laipsnius, ir be to indai neturi buti uzdaromi aklinai rugimo proceso metu, tad verdantis vanduo irgi privalumas o ne siltas- tuo metu atskleidziamos duonos ipatumai kurie suduos girai skonio, tad duonos turi buti pakankamai 10l vandens masei, be to indai neturi buti naudojami plasmasiniai er kokie aliuminiai, geriausias ingas yra is molio, stiklo. Norint kad jusu gira butu specialiai igavusi jums butinga prieskonio bei aromato skoni, galima gira laikyti vesioje vietoje medineje statinaiteje, tada medis perduos dar papildomo aromato ir tai suduos jusu girai ipatingo skonio, kurio netures nei vienas giros gamintojas, be to medisniame inde neturetu buti laikomas koks kitas ingredientas kaip kad kopustai ar panasiai, tada jusu gira bus kaip kojiniu nuoviras hahahaha, kopustai ir gira kazkas tokio gausi kaip pachmielo gerimas hahahaha ATSAKYTI
ilona
2012-07-30 13:53
geriau butu tureti ne plastikini inda, nes gi plikyti reikia tuo vandeniu, o tai jau kazkaip nesveika - plastikas kontakto su verdanciu vandeniu metu isskiria kenksmingas medziagas. Geriau butu koks dideles talpos puodas. Teks man tuoj pasukt galva, nes ruosiuosi daryti :) ATSAKYTI
audrius
2011-12-13 21:09
as dariau bet gavosi kaip alus su laipsniais,tai manau kad mieliu reikia deti kur kas maziau.siandien bandysiu dar karta tikiuosi pasiseks ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital