Maltos vištienos Kijevo kotletas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Maltos vištienos Kijevo kotletas
Maltos vištienos Kijevo kotletas
Maltos vištienos Kijevo kotletas
Autorius apie receptą: Senai mintyse jau kirbėjo noras imti ir iškepti Kijevo kotletų. Tiksliau, išmokti juos kepti pačiai. Ir šiandien atėjo ta bandymų diena. Pirmas kartas sakyčiau ganėtinai Senai mintyse jau kirbėjo noras imti ir iškepti Kijevo kotletų. Tiksliau, išmokti juos kepti pačiai. Ir šiandien atėjo ta bandymų diena. Pirmas kartas sakyčiau ganėtinai sėkmingas. Nes neįvyko tai, ko labiausiai bijojau. Maniau, kad pratrūks tie mano kotletukai ir išbėgs, bekepant visas sviestas lauk. Bet taip neįvyko. Kijevo kotletas pavyko sultingas ir skanus. Tikrai dažniau kepsiu šeimai šiuos kotletus. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
400 gramų maltos vištienos
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių
1 šaukštas majonezo
1 šaukštelis prieskonių vištienai
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Įdarui:
100 gramų sviesto (apytikriai)
1 pundelis žalumynų (smulkintų krapų, petražolių, bazilikų)
Apvoliojimui:
pagal poreikį maltų džiūvėsėlių
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įdarui į sviestą sudedame smulkintus žalumynus. Gerai išmaišome. Sviestą atšaldome, bus patogiau formuoti kotletus.
2.
Į smulkintą vištieną įmušame kiaušinį, dedame majonezą, suberiame prieskonius, džiūvėsėlius. Masę gerai išmaišome, turėtų išeiti lipnios konsistencijos faršas.
3.
Formuojame kotletus. Aš formavau apvalius kukulius. Gnybiame faršo, formuojame paplotėlį. Ant vištienos faršo dedame po gabalėlį maždaug 25 g prieskoninio sviesto. Paslepiame jį po mėsos sluoksniu, gerai apspaudžiame.
4.
Apvoliojimui paplakame kiaušinį.
5.
Voliojame į džiūvėsėlius, po to į kiaušinio plakinį ir vėl į džiūvėsėlius.
6.
Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų. Verdame, vis vartant iš visų pusių, kol gražiai apskrus ir paruduos, o mėsytė gerai iškeps. Užtruks apie 15 min.
7.
Kijevo kotletai puikiai tinka valgyti su bulvių koše ar ryžiais. Man šiandien norėjosi su grikiais. Grikius išviriau. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinau smulkintą svogūną, porą ir tarkuotą morką. Daržovėms suminkštėjus, subėriau jau išvirtus grikius. Pagardinau druska, pipirais. Patiekiau su Kijevo kotletu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Monika
2023-12-22 12:17
Nesitikėjau, kad bus tokie geri! Receptas labai lengvas ir paprastas gaminimo procesas, priešingai nei su filė, o skonis - netgi, sakyčiau, geresnis. AČIŪ!!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital