Maltos mėsos paštetas tešloje

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Maltos mėsos paštetas tešloje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 g miltų (arba, kad gautųsi tešla)
250 g sviesto
0,5 šaukštelio druskos
5-6 šaukštai šalto vandens
1 kiaušinis

Įdarui:
1 kg mišrios maltos mėsos (per pusę)
3 kiaušiniai
1,5 šaukštelio druskos
2 šaukšteliai saldžiųjų raudonųjų pipirų
0,5 šaukštelio baltųjų pipirų
1 šaukštelis džiovinto mairūno
3 šaukštai smulkintų petražolių
150 g kalakutienos kepenų
1 šaukštas sviesto
100 g pievagrybių
1 kiaušinio trynys aptepimui
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišyti sviestą su miltais. Pirštais trinti, kol pasidarys trupinėliai. Suberti druską, įmušti kiaušinį, po truputį pilti vandenį ir suminkyti elastingą tešlą. Tešlą suvynioti į plėvelę ir 2 valandas laikyti šaldytuve. Dubenyje sumaišyti mėsą, kiaušinius, prieskonius, petražoles. Pasūdyti. Kepenėles nuplauti, nurinkti riebalus, plėveles, supjaustyti 2 cm dydžio gabaliukais ir apkepti ant įkaitinto sviesto. Atšaldyti. Pievagrybius nuvalyti, nuplauti, didesnius padalinti į keturias dalis, mažesnius į dvi. Įkaitinti orkaitę iki 200°C temperatūros. Tešlą padalinti į dvi dalis. Ant miltais pabarstytos lentos iškočioti 30x30 ir 35x35 lakštais. Mažesnįjį tešlos lakštą įkloti į kepimo skardą. Dėti ant jo mėsa, paliekant 2 cm kraščiukus. Pakaitomis į mėsą įspausti kepenų ir pievagrybių gabaliukus. Paviršių sulyginti ir užkloti didesniuoju tešlos lakštu. Atsikišusius tešlos kraštus apipjaustyti ir apspaudyti šakute. Nupjaustytus tešlos likučius iškočioti ir išpsausti iš jų gėlytes. Tešlą aptepti kiaušinio tryniu, papuošti gėlytėmis, kurias taip pat aptepti. Gėlyčių viduryje pradurti skylutes, kad kepant išeitų garai. Paštetą kepti 1 valanda ir 20 minučių.
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
ingrida
2010-01-09 17:09
10 :grin: ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital