Maltos mėsos kukulaičiai grietinėlės padaže

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Maltos mėsos kukulaičiai grietinėlės padaže
Autorius apie receptą: Labai skanu ir paprasta. Labai skanu ir paprasta. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
pagal poreikį sultinio (virimui)
šiek tiek aliejaus (arba sviesto, kepimui)
Faršui:
500 gramų kiaulienos faršo (galite naudoti kitokį mėgstamą)
125 mililitrai pieno
3 riekelės batono
1 vienetas kiaušinių (didelio)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
2 skiltelės česnako (apytikriai)
pagal skonį petražolių (smulkintų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
šiek tiek malto muskato
Padažui:
350 mililitrų mėsos sultinio
250 mililitrų grietinėlės, liesos (naudojau 12 proc.)
30 gramų sviesto
2 šaukštai kvietinių miltų (su nedideliu kaupu)
1 šaukštas sojos padažo
1 šaukštelis garstyčių
pagal skonį krapų (smulkintų)
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Batono riekeles sulaužyti, užpilti pienu, palikti išmirkti.
2.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti.
3.
Apkepti keptuvėje su trupučiu aliejaus ar sviesto. Palikti šiek tiek atvėsti.
4.
Į faršą įmušti kiaušinį, įberti prieskonius, smulkintas petražoles, išmirkytas batono riekeles, apkeptus svogūną ir česnaką ir gerai išmaišyti.
5.
Iš paruošto faršo gnybti nedidelį gabalėlį ir tarp delnų suformuoti nedidelius rutuliukus - kukulaičius.
6.
Sudėti kukulaičius į užvirusį sultinį ir pavirti 6-8 min.
7.
Padažui keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti miltus ir išmaišyti. Tada supilti sultinį, grietinėlę, sojos padažą, sudėti garstyčias, suberti prieskonius, smulkintus krapus ir, nuolat maišant, užvirinti.
8.
Sudėti į padažą mėsos kukulaičius ir viską patroškinti 5-6 min. ant mažos ugnies.
9.
Patiekti su mėgstamu garnyru ar salotomis. Mums yra skaniausia su bulvių koše.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital