Maltos kiaulienos terinas su žirneliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Maltos kiaulienos terinas su žirneliais
Autorius apie receptą: Velykos ir netikras zuikis - neišskiriama pora! Šiame recepte senas geras netikras zuikis pagamintas kaip terinas. O kad jis būtų dar skanesnis ir žaismingesnis, į mėsą beriame Velykos ir netikras zuikis - neišskiriama pora! Šiame recepte senas geras netikras zuikis pagamintas kaip terinas. O kad jis būtų dar skanesnis ir žaismingesnis, į mėsą beriame šaldytų žaliųjų žirnelių. Tradiciškai terinai kepami kepimo formoje, panardintoje į vandens vonelę, o ruošiami iš pačios įvairiausios mėsos arba žuvies, kuri dažniausiai būna smulkinta. Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Santa Maria". (...daugiau) Renata, Sezoninė virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas kiaulienos kumpio (malto)
200 gramų šoninė (plonai pjaustytomis riekelėmis)
100 gramų šaldytų žirnelių
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 vienetas svogūnų
2 šaukšteliai džiovintų žolelių mišinio (naudojome "Santa Maria" Sodo prieskonines žoleles)
1 šaukštelis česnakinės druskos (naudojome "Santa Maria")
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų (naudojome "Santa Maria" Tellicherry)
1 šaukštelis rudojo cukraus
pagal skonį druskos
Kepimui:
pagal poreikį alyvuogių aliejaus (kokybiško)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Maltą kiaulieną apibarstykite maltais pipirais, prieskoninėmis žolelėmis, česnakine druska.
2.
Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite alyvuogių aliejuje keptuvėje. Į kepamus svogūnus berkite žiupsnelį druskos ir šaukštelį cukraus.
3.
Apkepusius svogūnus suberkite į maltą mėsą kartu su šaldytais žirneliais ir gerai rankomis išmaišykite, kad viskas vienodai pasiskirstytų.
4.
Pailgą kepimo formą išklokite plonomis šoninės juostelėmis, jų kraštus palikite formos išorėje, kad vėliau galėtume užlenkti. Ant šoninės patalo sukrėsite maltos mėsos ruošinį, rankomis jį paspauskite, kad vienodai pasiskirstytų ir neliktų oro tarpų. Šoninės juosteles užlenkite, o ant viršaus uždėkite likusias šoninės riekeles.
5.
Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių. Kepimui paruoštą teriną apdenkite folija ir statykite į kepimo skardą, pripiltą vandens, tiek, kad nors pusę kepimo formos būtų apsemta. Taip kepimui paruoštą teriną pašaukite į orkaitę kepti 2 valandoms.
6.
Terinas bus iškepęs, kai aplink jį kepimo formoje susidarys skaidrios mėsos sultys, o įsmeigus į jį pagaliuką iš jo bėgs skaidrios mėsos sultys be rausvos spalvos.
7.
Iškepusį teriną palikite ataušti, kai atšals, dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Pjaustykite ir valgykite teriną šaltą su krienais, garstyčiomis, majonezu. Iš atlikusių nuo kepimo mėsos sulčių taip pat galite pasiruošti padažą.
Patarimai:
Naudota 25 cm pailga kepimo forma.
Šis receptas publikuotas „Sezoninės virtuvės“ el. knygelėje „Velykų vaišės“. Knygelę nemokamai galite parsisiųsti čia.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital