Maltos jautienos troškinys su lęšiais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Maltos jautienos troškinys su lęšiais
Maltos jautienos troškinys su lęšiais
Maltos jautienos troškinys su lęšiais
Autorius apie receptą: Jautieną dar tik bandau prisivilioti į savo virtuvę. Ji tikrai nesipuikuoja ant pietų stalo taip dažnai, kaip kiauliena ar vištiena. Bet po tokių bandymų paruošti jautieną, Jautieną dar tik bandau prisivilioti į savo virtuvę. Ji tikrai nesipuikuoja ant pietų stalo taip dažnai, kaip kiauliena ar vištiena. Bet po tokių bandymų paruošti jautieną, kaip šis, norėsis vis dažniau ir dažniau, ką nors pagaminti iš jos. Receptą radau Agnės Jagelavičiūtės knygoje „Mažos nuodėmės taisyklė“. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų jautienos faršo
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (1 skardinės)
1 stiklinė žaliųjų lęšių (virtų)
100 mililitrų pomidorų tyrės
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Patiekiant:
0.5 vieneto tortilijų
1 pundelis petražolių (smulkintų)
1 saujelė kietojo sūrio (tarkuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome.
2.
Keptuvėje su aliejumi pakepiname svogūną ir česnaką. Sudedame jautienos faršą ir kepiname, kol jis apskrus. Supilame konservuotus pomidorus ir patroškiname apie 10 min. Suberiame virtus lęšius, druską, pipirus, papriką, cukrų, supilame pomidorų tyrę. Ugnį sumažiname ir troškiname dar apie 30 min.
3.
Tortiliją supjaustome trikampėliais. Sudedame į kepimo skardą. Pabarstome druska, apšlakstome aliejumi.
4.
Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5 min.
5.
Troškinį dedame į dubenėlius, pabarstome sūriu, petražolėmis ir valgome su tortilijų traškučiais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital