Veganiški maltiniai (burgeriai) su gvakamole ir pomidorų salsa

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Veganiški maltiniai (burgeriai) su gvakamole ir pomidorų salsa
Veganiški maltiniai (burgeriai) su gvakamole ir pomidorų salsa
Veganiški maltiniai (burgeriai) su gvakamole ir pomidorų salsa
Veganiški maltiniai (burgeriai) su gvakamole ir pomidorų salsa
Autorius apie receptą: Šie gardūs, sultingi mėsainiai yra vadinami nuogais (angl. naked burger) , mat jie – be bandelių. Bandelių čia visiškai netrūksta, nes jas atstoja traškios lapinės salotos, Šie gardūs, sultingi mėsainiai yra vadinami nuogais (angl. naked burger) , mat jie – be bandelių. Bandelių čia visiškai netrūksta, nes jas atstoja traškios lapinės salotos, švelni gvakamolė ir gaivi pomidorų salsa. Tokie mėsainiai tiks ir glitimo netoleruojantiems ar vengiantiems. Jei norite paruošti augalinės kilmės mėsainius, naudokite „Naturli“ sojų maltinukus. Jie jau paruošti gaminimui, yra tobulo dydžio ir storumo. Vos per dešimtį minučių juos iškepsite keptuvėje.
Šiame recepte – lengvumo ir vasariškos nuotaikos pilnas skonių derinys, primenantis kaip lengva saulę į savo virtuvę pasikviesti nepaisant oro už lango. Ryškių skonių fiesta kiekviename kąsnyje – išbandykite!
(...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
320 gramų sojų maltinių (naudojome „Naturli“ )
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Garnyrui:
3 vienetai pomidorų (nedidelių)
1 skiltelė česnako
1 saujelė kalendros (arba petražolių)
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų (mažo)
1 šaukštas žaliųjų citrinų sulčių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
Padažui:
1 vienetas avokadų (didelio, gerai sunokusio)
1 saujelė kalendros (arba petražolių)
1 vienetas aitriųjų pipirų (nebūtinai)
2 šaukštai citrinos sulčių (žaliosios)
1/4 vieneto rausvųjų svogūnų
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal skonį salotų (žalių, lapinių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Paruoškite pomidorų salsą. Pomidorus, raudonąjį svogūną ir česnako skiltelę labai smulkiai supjaustykite (arba trumpai smulkinkite maisto smulkintuvu). Sumaišykite su žaliosios citrinos sultimis, smulkiai kapotomis kalendromis. Pagardinkite žiupsniu druskos ir pipirų.
2.
Prieš patiekiant apie valandą palaikykite šaldytuve, kad skoniai susijungtų.
3.
Paruoškite gvakamolę. Į dubenėlį sudėkite avokado minkštimą, pagardinkite druska ir žaliosios citrinos sultimis. Sutrinkite šakute.
4.
Raudonąjį svogūną labai smulkiai supjaustykite, kalendras smulkiai sukapokite. Jei naudojate čili pipirą, taip pat smulkiai sukapokite. Viską įmaišykite į trintus avokadus. Pagardinkite juodaisiais pipirais.
5.
Gvakamolę patiekite nedelsiant. Jei neturite galimybės patiekti iš karto ir paruošiate šiek tiek iš anksčiau, dubenėlį su gvakamole uždenkite maistine plėvele taip, kad ji liestų gvakamolės paviršių ir neliktų jokių oro tarpų. Tai neleis gvakamolės spalvai patamsėti.
6.
Iškepkite sojų maltinius. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite sojų maltinius ir kepkite po maždaug 5 minutes iš abiejų pusių (pagal instrukciją ant pakuotės).
7.
Patiekite. Į lėkštes dėkite po kelis salotų lapus, ant jų – sojų maltinukus. Aptepkite gvakamole, ant viršaus dėkite po dosnų šaukštą pomidorų salsos. Patiekite iš karto.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital