Malta mėsa įdarytos cukinijų statinaitės daržovių pataluose

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Malta mėsa įdarytos cukinijų statinaitės daržovių pataluose
Autorius apie receptą: Lyg ir elementarus, bet itin gardus patiekalas. Vegetarui vieną statinaitę įdariau ne mėsos faršu, bet šviežiais grybais, jie irgi labai suderėjo su ryškaus skonio padažu ir Lyg ir elementarus, bet itin gardus patiekalas. Vegetarui vieną statinaitę įdariau ne mėsos faršu, bet šviežiais grybais, jie irgi labai suderėjo su ryškaus skonio padažu ir švelniąja cukinija. Patiekalas labai tinka savaitgalio pietums su šeima ar vakarėliui su draugais, beje, skanus ir šaltas, tik tuomet reikėtų rinktis minkštesnį fermentinį sūrį, kuris atšalęs netampa kietu ir neįkandamu. Patirtis tokia - kuo sūris labiau porėtas, tuo smagiau lydosi ir tuo minkštesnis atvėsęs ;) Faršas irgi skonio reikalas, tiks ir maltas kiaulienos kumpis, ir kalakutiena. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
1 vienetas cukinijų
4 vienetai pomidorų
1 vienetas baklažanų
1 vienetas saldžiosios paprikos
6 skiltelės česnako
1 vienetas aitriųjų pipirų (apytikriai, pagal skonį)
12 lapelių kalendros
1 šaukštelis prieskonių mišinio
pagal skonį druskos
Faršui:
500 gramų faršo
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių (arba maltų avižinių dribsnių)
Viršui:
150 gramų fermentinio sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausiai kaičiu puodą su vandeniu ir į verdantį sudedu riekelėmis pjaustytą baklažaną, aitrųjį pipirą ir papriką, jiems pavirus 5 min, ten pat sudedu kryžmai įpjautus pomidorus. Dar 5 min virimo ir daržoves pilu į koštuvą kriauklėje, perlieju šaltu vandeniu.
2.
Cukiniją nulupu, nupjaunu uodegas ir supjaustau į 6 lygias dalis. Kiekvieną gabalą išskaptuoju plonu peiliu ar daržovių skustuku.
3.
Faršą sumaišau su kiaušiniu ir džiūvėsėliais ar kitais sausais priedais.
4.
Pomidorus nulupu ir kartu su kitomis virusiomis daržovėmis sudedu į gilesnį indą, truputį pasūdau, įspaudžiu česnaką ir maisto smulkintuvu sumalu iki vientisos tyrės. Dedu šaukštelį prieskonių mėsai mišinio, juos įmaišau ir padažą pilu į kepimo indą. Renkuosi keramikinį su aukštesniais šonais.
5.
Cukinijas sudedu ant padažo, užmalu truputį druskos ir pipirų.
6.
Faršą padalinu į 6 lygias dalis, suformuoju kamuoliukus ir juos dedu į cukinijos vidų.
7.
Formą dedu į orkaitę, jungiu 180 C ir kepu apie 30 min, tuomet ant kiekvienos statinaitės dedu po riekelę sūrio, kepu dar apie 10 min.
8.
Tiekiu truputį gilesnėje lėkštėje, net ir sriubinėje.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital