Makaronai su tunu ir šparaginėmis pupelėmis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Makaronai su tunu ir šparaginėmis pupelėmis
Autorius apie receptą: Žinau, kad ne visi mėgsta šviežią kalendrą, tad jeigu jos nemėgstate, galite pakeisti šviežiomis petražolėmis. O tuną naudokite kokį mėgstate – aliejuje ar vandenyje. Žinau, kad ne visi mėgsta šviežią kalendrą, tad jeigu jos nemėgstate, galite pakeisti šviežiomis petražolėmis. O tuną naudokite kokį mėgstate – aliejuje ar vandenyje. Tik jeigu naudosite tuną aliejuje, tada aliejaus mažiau reikės pilti kepimo metu. Skanaus! (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 gramų tuno aliejuje (arba savo sultyse)
250 gramų makaronų (mėgstamų)
100 gramų šparaginių pupelių
1 vienetas morkų (didelės)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
1 vienetas citrinų (sulčių, marinavimui)
6 šaukštai pomidorų padažo
4 šaukštai sojos padažo
1 stiklinė kalendros (smulkintos)
1 skiltelė česnako
1 šaukštas saldžiosios paprikos miltelių
1 griežinėlis citrinų (reikės sulčių)
1 sauja svogūnų laiškų (susmulkintų, patiekiant)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Makaronus išverdame, tik neperverdame, turi būti šiek tiek kietoki.
2.
Viename dubenyje sumaišome tuną su 1 citrinos sultimis ir paliekame šaldytuve marinuotis 15-20 min.
3.
Morką sutarkuojame stambia tarka, svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome.
4.
Keptuvę su šiek tiek aliejaus įkaitiname ant vidutinės aukštesnės ugnies. Sudedame morką ir svogūną ir kepiname keletą minučių.
5.
Šparagines pupeles supjaustome maždaug 3 cm ilgio gabalėliais, sudedame į keptuvę kartu su morka ir svogūnu. Kepame apie 5 minutes.
6.
Česnaką susmulkiname, sudedame į keptuvę su daržovėmis, išmaišome. Daržoves pagardiname druska, pipirais ir viską troškiname, pamaišant, maždaug 5 min ant silpnos ugnies. Tada pagardiname sojos ir pomidorų padažais, suberiame paprikos miltelius, sudedame susmulkintą kalendrą, tuną ir viską troškiname dar apie 5 min. Pabaigoje troškinimo apšlakstome 1 citrinos griežinėlio sultimis.
7.
Galiausiai sumaišome daržoves ir tuną su makaronais.
8.
Makaronus patiekiame apibarstytus susmulkintais svogūnų laiškais. Jei norite, dar galite pagardinti tarkuotu parmezano sūriu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital