Makaronai su lašiša ir citrininiu padažu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Makaronai su lašiša ir citrininiu padažu
Autorius apie receptą: Šiam patiekalui galite naudoti mėgstamos formos (geriausia trumpesnius) makaronus. Lašišą taip pat galite paruošti pagal savo skonį, vieni mėgsta keptą orkaitėje, kiti Šiam patiekalui galite naudoti mėgstamos formos (geriausia trumpesnius) makaronus. Lašišą taip pat galite paruošti pagal savo skonį, vieni mėgsta keptą orkaitėje, kiti keptuvėje. Aš tokiems patiekalams lašišos file dažniausiai kepu keptuvėje, nes taip tiesiog greičiau (5-6 minutės ir file iškepusi). Lašišai pagardinti naudokite savo mėgstamiausius prieskonius arba paprasčiausia druska ir pipirai tiks idealiai. Tiesa, vietoje keptos lašišos galite rinktis karšto ar šalto rūkymo lašišą. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
400 gramų lašišos filė (naudojau su odele)
340 gramų makaronų (mėgstamų)
1 vienetas žaliosios paprikos (arba raudonos, geltonos)
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų (vidutinio dydžio)
3 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus (kepimui)
2 šaukšteliai imbiero (susmulkinto)
1/4 druskos
pagal skonį prieskonių (žuviai, mėgstamų, aš naudojau česnako miltelius ir kario miltelius)
Padažui:
3 šaukštai citrinų sulčių
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas citrinos žievelės (tarkuotos)
2 šaukšteliai dižono garstyčių (naudojau su susmulkintais garstyčių grūdeliais)
2 šaukšteliai kaparėlių
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Lašišos file supjaustome į 4 dalis, apibarstome druska, pipirais bei mėgstamais prieskoniais.
2.
Keptuvėje įkaitiname 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ant aukštesnės vidutinės ugnies. Sudedame lašišos file odele į viršų ir kepame 3 minutes. Tada apverčiame ir kepame dar 2-3 minutes (priklausomai nuo file storio). Iškepusią lašišą sudedame į lėkštę ir paliekame atvėsti. Po to suplėšome į nedidelius gabalėlius (odelės nenaudosime).
3.
Nulupame svogūną, supjaustome šiaudeliais, sumaišome su 3 šaukštais citrinos sulčių ir ¼ arb. š. druskos. Paliekame marinuotis 20-25 min.
4.
Makaronus išverdame pagal pakuotės instrukcijas ir atidedame į šalį.
5.
Padažui kaparėlius susmulkiname ir sumaišome viename indelyje su citrinos sultimis, aliejumi, tarkuotą citrinos žievelę, garstyčiomis, druska ir pipirais. Atidedame į šalį.
6.
Papriką supjaustome trumpais šiaudeliais.
7.
Įkaitiname 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ant aukštesnės vidutinės ugnies, sudedame paprika, pakepiname kelias minutes, suberiame imbierą, pakepiname dar kelias minutes. Paprika turėtų išlikti traški.
8.
Į didelę keptuvę sudedame makaronus, lašišą, svogūną (su skystimu), papriką, imbierą, užpilame padažu, išmaišome ir pakaitiname ant silpnos ugnies, kad visi ingredientai sušiltų. Jei reikia papildomai įberkite druskos. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital