Maistingi brokolių, kiaušinių ir sūrio keksiukai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Brokolių keksiukai
Autorius apie receptą: Sotūs, maistingi ir labai paprastai pagaminami brokolių, sūrio ir kiaušinių keksiukai. Skanūs ir karšti, ir atvėsę. Skoniu primena frittatą. Puikiai tinka pusryčiams ar Sotūs, maistingi ir labai paprastai pagaminami brokolių, sūrio ir kiaušinių keksiukai. Skanūs ir karšti, ir atvėsę. Skoniu primena frittatą. Puikiai tinka pusryčiams ar kaip užkandis į pietų ar iškylos dėžutę. Aš dažniausiai juos gaminu su brokoliais, bet iš tiesų daržovės tinka pačios įvairiausios, improvizuokite drąsiai! (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
300 gramų brokolių
8 vienetai kiaušinių (m dydžio)
100 gramų čederio sūrio (arba kitokio sūrio, galima ir nedėti visai, žr. patarimus)
100 gramų graikiško jogurto (arba 50 ml pieno - paprasto arba augalinio)
1 saujelė svogūnų laiškų (nebūtina, žr. patarimus)
0.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
pagal skonį česnako miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sūrį smulkiai sutarkuoti.
2.
Brokolį išskirstyti žiedynais, užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 1 minutę. Tada karštą vandenį nupilti, brokolius perlieti kuo šaltesniu vandeniu (kad nustotų virti) ir gerai nuvarvinti kiaurasamtyje.
3.
Brokolius smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su puse tarkuoto sūrio bei smulkintais svogūnų laiškais.
4.
Keksiukų formeles, jeigu jos linkusios traukti, patepti trupučiu sviesto arba aliejaus. Į jas paskirstyti brokolių masę užpildant daugmaž ne daugiau 2/3 formelės.
5.
Kiaušinius išplakti su jogurtu, druska, pipirais ir česnako milteliais. Aš dar mėgstu įdėti žiupsnelį muskato ir šiek tiek provanso žolelių, bet tas nebūtina.
6.
Plakinį užpilti ant brokolių, juos lengvai spusteltint šakute, kad plakinys tolygiai sutekėtų, neliktų tarpų. Neužpildykite formelių daugiau negu 2/3, nes keksiukai kepdami kils.
7.
Ant keksiukų viršaus užberti likusį tarkuotą sūrį.
8.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 18-20 minučių, kol keksiukai sutvirtės ir jų viršus gražiai paruduos.
9.
Viskas, griebiam ir skanaujam! Beje, keksiukus iš formelių lengviausiai išimsite, jeigu pirmiausiai jiems leisite apie 3-5 minutes atvėsti
Patarimai:
Sūrį galite naudoti bet kokį mėgiamą. Man patinka čederio, nes jis stipresnio skonio. Bet galite drąsiai naudoti ir kitokį - paprastą fermentinį, gaudos, kietąjį, fetos ar kt.
Vietoje sūrio tinka ir 9 proc. varškė - ją visą maišykite su brokoliais, neberkite ant keksiukų viršaus.
Sūrio galite ir visai nedėti. Tokiu atveju naudokite daugiau prieskonių ir į brokolių masę įmaišykite 1-2 šaukštus alyvuogių aliejaus (suteiks keksiukams drėgmės).
Svogūnų laiškus galite pakeisti paprastu svogūnu - jį supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje ant šiek tiek sviesto arba aliejaus iki suminkštės. Arba tiesiog praleiskite.
Brokolio galima ir neblanširuoti (t.y. neperlieti karštu vandeniu). Kepdamas jis suminkštės, bet liks truputį traškesnis negu blanširuotas. Man skaniau blanširuotas.
Nesuvalgytus keksiukus laikykite šaldytuve sandarioje dėžutėje 2-3 dienas (šaltesnėje šaldytuvo vietoje, toliau nuo durelių). Arba galite užšaldyti - sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos lentelės arba silikoninio kilimėlio, dėkite į šaldiklį, o kai sustings, perdėkite į šaldymo maišelį arba dėžutę.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Rasa
2020-02-23 19:18
Labai geras receptas, skanūs pusryčiai gavosi. :) ATSAKYTI
Regina
2020-01-26 21:22
Ačiū už receptą. Labai skanu ATSAKYTI
Raminta
2019-05-23 21:40
8 kiaušiniai vienam patiekalui??... ATSAKYTI
Dovilė
2019-05-24 07:49
Šie keksiukai yra frittatos arba omleto tipo, angliškai vadinami "egg muffin", todėl jų pagrindas ir yra kiaušiniai. Iš tokio kiekio jš iškepa dvylika, kas yra sotūs pusryčiai ar vakarienė 4-5 žmonės arba užkandėlė dvylikai žmonių :) Todėl ir atrodo kiekis didelis, bet drąsiai galima gaminti iš pusės kiekio ar dar mažiau. Aš dažnai pasigaminu vienu kartu daugiau ir užsišaldau - taip visada prireikus turiu skanų, sotų ir maistingą patiekala po ranka :-) Kepant omletą ar frittatą juk irgi normalu, kad kiaušinių kiekis vienai porcijai gana nemažas :) ATSAKYTI
Vilija
2023-02-07 09:25
Atšildytus pašildot ar šaltus valgot? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital