Lydeka su apelsinais

AUTORIUS:
Laura, bulviukose.lt,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Porcijų skaičius: 2
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Lydeka su apelsinais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai lydekos filė
pagal skonį druskos (naudojau su apelsinais ir rozmarinu)
pagal poreikį aliejaus
Viršui:
1 vienetas apelsinų
1 šlakelis balzaminio acto
1 šaukštelis rudojo cukraus
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį sviesto
Garnyrui:
3/4 stiklinės ryžių
1 šaukštas petražolių (smulkintų)
pagal skonį gorgonzola sūrio
Padažui:
pagal poreikį grietinėlės
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Lydekos kepsnius įtrinkite prieskonine druska ir pamarinuokite ~2 valandas. Kepimo formelę ištepkite aliejumi, sudėkite kepsnius ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje kol iškeps.
2.
Ryžius išvirkite sūdytame vandenyje. Sumaišykite su sūriu ir petražolėmis.
3.
Nupjaukite peiliu apelsinui žievelę. Supjaustykite neplonais griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, nugraibykite susidariusias putas. Sudėkite cukrų, šiek tiek druskos, įpilkite balzamiko acto šlakelį ir maišydami kaitinkite kol cukrus ištirps. Jei cukrus nenorės tirpti, įpilkite šiek tiek vandens. Turi gautis kiek tirštoka masė. Sudėkite apelsinų griežinėlius ir iš abiejų pusių trumpai apkepkite. Apelsinus išimkite ir uždėkite ant iškepusių kepsnių.
4.
Padažui supilkite į grietinėlę į nuo apelsinų kepimo likusį skystį, įberkite šiek tiek druskos ir kaitinkite maišydami kol užvirs.
5.
Patiekite lydeką su apelsinais, ryžiais ir padažu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Laura
2024-01-27 18:55
Berta, kodėl vagiat receptus iš mano tinklalapio ir keliat kaip savus? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital