Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Autorius apie receptą: Tik tuo atveju jeigu esate vegetaras, įmanoma, kad atsispirsite šiems gundantiems vištienos sparneliams. Kito atvejo nesugalvoju. Barbekiu sparneliai sukelia priklausomybę, Tik tuo atveju jeigu esate vegetaras, įmanoma, kad atsispirsite šiems gundantiems vištienos sparneliams. Kito atvejo nesugalvoju. Barbekiu sparneliai sukelia priklausomybę, tikrai tikrai. Vieną paragauji, po to norisi suvalgyti visą tuziną.. Kad sparnelių suvalgytumėte mažiau, patiekite su šiaudeliais supjaustytais salierais ir agurkais. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas vištienos sparnelių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelis druskos
1 skiltelė česnako (didelės)
2 žiupsneliai juodųjų pipirų
Padažui:
250 mililitrų barbekiu padažo
3.5 šaukšto medaus
2 šaukštai pomidorų padažo
Baltam padažui:
1/3 vieneto svogūnų (mažo)
3 šaukštai grietinės (ar natūralaus jogurto)
2 šaukštai pieno (ar alyvuogių aliejaus)
1 šaukštas majonezo
1 skiltelė česnako (mažos)
0.5 šaukštelio citrinų sulčių
2 žiupsneliai druskos
1 žiupsnelis juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sparnelius nuplauname ir gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Nuo sparnelių nupjauname smailiąją sparnelio dalį (jos nenaudosime). Kiekvieną sparnelį perpjauname perpus.
2.
Viename dubenyje sumaišome alyvuogių aliejų, druską, paprikos miltelius ir pipirus. Nulupame česnako skiltelę, sutriname česnako spaustuku ir sumaišome dubenyje kartu su prieskoniais. Į dubenį sudedame sparnelius, gerai išmaišome, kad pasidengtų marinatu. Paliekame kambario temperatūroje trumpai marinuotis, kol pasiruošime barbekiu padažą ir įkais orkaitė.
3.
Barbekiu padažas – į nedidelį puodą sudedame visus ingredientus barbekiu padažui, gerai išmaišome ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol padažas užverda. Padažą verdame ~3 minutes, vis pamaišome. Po to nukeliame nuo ugnies ir atidedame į šalį.
4.
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių, uždedame orkaitės groteles. Ant grotelių išdėliojame sparneliu. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min., po to apverčiame ir kepame dar 20 min.
5.
Barbekiu padažą supilame į didelį dubenį. Kai sparneliai iškepa sudedame visus į barbekiu padažą, išmaišome ir vėl išdėliojame atgal ant grotelių (dubenyje dar liks barbekiu padažo, bet jį panaudosime vėliau).
6.
Orkaitę įkaitiname iki 220 C. Sparnelius pašauname atgal į orkaitę ir kepame 10-15 min.
7.
„Ranch“ baltas padažas – labai smulkiai susmulkiname svogūną, česnako spaustuku išspaudžiame česnaką. Viename dubenėlyje sumaišome visus padažui skirtu ingredientus.
8.
Kai sparneliai iškepa juos sudedame į dubenį su likusiu barbekiu padažu, išmaišome ir patiekiame su grietinės-svogūnų padažu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Inna
2021-03-28 14:17
Laaaabai skanu ATSAKYTI
Liucija
2021-08-16 19:14
Aciu Inna! :)
ATSAKYTI
Darius
2021-01-29 18:49
Aciu uz recepta,viskas pavyko,labai skanu! ATSAKYTI
Liucija
2021-08-16 19:14
Labai smagu, kad patiko! :) Sie sparneliai sukelia priklausomybe! :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital