Lipnūs ir sultingi šonkauliukai orkaitėje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 48)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 48)
Lipnūs šonkauliukai orkaitėje
Lipnūs šonkauliukai orkaitėje
Lipnūs šonkauliukai orkaitėje
Lipnūs šonkauliukai orkaitėje
Lipnūs šonkauliukai orkaitėje
Lipnūs šonkauliukai orkaitėje
Autorius apie receptą: Sultingi, lipnūs šonkauliukai, mėsytė tiesiog krenta nuo kaulo. Galima kepti orkaitėje ar ant laužo. Sultingi, lipnūs šonkauliukai, mėsytė tiesiog krenta nuo kaulo. Galima kepti orkaitėje ar ant laužo. Ieva, Skanūs kąsneliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1.5 kilogramo kiaulienos šonkaulių
pagal skonį druskos
šiek tiek lauro lapų
šiek tiek pipirų
Padažui:
150 gramų pomidorų padažo
50 mililitrų sojos padažo
30 gramų skysto medaus
2 šaukšteliai vorčesterio padažo
1 šaukštelis česnako miltelių (arba trinto česnako)
1 šaukštelis obuolių acto (9%)
šiek tiek aitriosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Šonkaulius apvirti su druska, lauro lapais ir pipirais. Virti apie 20 - 30 minučių, mėsa turi suminkštėti, bet laikytis ant kauliukų.
2.
Padažui sumaišyti pomidorų padažą, sojos padažą, medų, vorčesterio padažą ir obuolių actą, įdėti šiek tiek aitriosios paprikos miltelių.
3.
Padažu aptepti šonkauliukus iš abiejų pusių, šiek tiek padažo pasilikti dar vienam aptepimui. Palikti šonkaulius 15 - 20 minučių, kad padažas įsigertų.
4.
Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių, pabaigoje dar kartą aptepti padažu. Kepant ant griliaus, kepimo laikas priklauso nuo kaitros, tad stebėti kada apskrus, gali užtekti 15 - 20 minučių.
5.
Patiekti su mėgstamomis daržovėmis arba kitu garnyru.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Vilius
2022-01-30 14:01
Labai skanus kasneliai, dariau jau ne viena karta, bet visgi prikibsiu, nes ne vien cia su tuo susiduriu ir tai siek tiek erzina. Kai ka tenka det "is akies" nes vienas ingridientas nurodytas sauksteliais, kitas gramais, trecias mililitrais. Neturint tiksliu svarstykliu, ar skysciui matuoti skirto indelio tiksliai ideti visko tiek kiek reikia gali buti sudetinga. Kaip man pvz pasverti 30 gr medaus?O gal galima viska parasyti saukstais? ATSAKYTI
Emilija
2020-08-01 15:51
Labai skanūs sonkauliukai! :) ATSAKYTI
Raimonda
2020-06-08 14:43
Labai patinka! Jau gaminom keletą kartų.
Ačiū už puikų receptą. ATSAKYTI
Valerija
2019-01-07 12:50
Super skanūs šonkauliukai :) Jau du kartus kepiau - puikiai pavyko! ATSAKYTI
Eglė
2017-12-15 13:07
Suprantama, kad tai kiaulienos šonkauliai, ar jūs matėte, kad kiaulienos mėsa, ar šonkauliai išvirtų per per 20-30 min.? Citata: "Šonkaulius apvirti su druska, lauro lapais ir pipirais. Virti apie 20 - 30 minučių, mėsa turi suminkštėti, bet laikytis ant kauliukų..." citatos pabaiga ATSAKYTI
Kristina
2017-12-15 17:29
Tai juk recepto autorė ir nerašo, kad juos reikia išvirti, pati cituojate, kad "šonkaulius apvirti" :) ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-12-15 18:13
Kristina visiškai teisi, šonkauliukai čia tik apverdami, o tada orkaitėje iškepami galutinai. Apvirimas jiems suteikia tam tikros tekstūros ir minkštumo :) ATSAKYTI
Haha
2020-02-14 20:44
Nu bl ir dura tu jolka ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital