Lipnūs azijietiški vištienos kukuliukai

AUTORIUS:
Ernesta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Lipnūs azijietiški kukuliai kukuliukai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Puiki Tailando virtuvės įkvėpta užkandėlė, o ir paruošiama gana greitai! Tradiciškai šie kukuliai tiekiami būtent kaip užkandis, bet tikrai labai tinka ir kaip karštas Puiki Tailando virtuvės įkvėpta užkandėlė, o ir paruošiama gana greitai! Tradiciškai šie kukuliai tiekiami būtent kaip užkandis, bet tikrai labai tinka ir kaip karštas patiekalas su ryžiais. Patiekiant labai tinka papildomai pabarstyti smulkintais svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis. Tradiciškai padažas kukuliams ruošiamas su Hoisin padažu, bet jo Lietuvos parduotuvėse rasti sudėtinga, todėl puikiai tiks salsvas barbekiu padažas. (...daugiau) Ernesta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas vištienos faršo
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų
50 gramų maltų džiūvėsėlių
2 centimetrai imbiero (arba 1 šaukštelio malto)
3 skiltelės česnako
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas rudojo cukraus
2 šaukšteliai ryžių acto (arba obuolių)
Padažui:
150 gramų barbekiu padažo (salsvo, arba Hoisin padažo)
2 šaukštai ryžių acto (arba obuolių)
2 šaukštai sojos padažo
1 šaukštas aliejaus
1 centimetras imbiero
2 skiltelės česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į faršą įmušti kiaušinius, dėti smulkiai kapotą česnaką, svogūną ir imbierą, berti džiūvėsėlius ir cukrų, pilti aliejų ir actą. Kruopščiai išminkyti.
2.
Drėgnais delnais iš faršo formuoti maždaug graikinio riešuto dydžio kukulaičius, išdėlioti kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Iš nurodyto kiekio pavyks maždaug 30 - 35 kukulaičiai.
3.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12 - 15 minučių, kol iškeps.
4.
Padažui imbierą ir česnaką smulkiai sukapoti ar sutarkuoti. Išmaišyti su barbekiu padažu, actu, sojos padažu ir aliejumi. Pakaitinti keptuvėje, ant nedidelės kaitros, kol sušils.
5.
Paruoštus kukulius sumaišyti įdėti į keptuvę su padažu, išmaišyti ir nuimti nuo kaitros.
6.
Jei tieksite kaip užkandį, persmeigti smeigtukais ir patiekti. Galite patiekti ir kaip karštą patiekalą su ryžiais.
AUTORIUS: Ernesta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital